torsdag den 31. oktober 2013

Vinder af fotobog

Lidt lettere forsinket - forklaring kommer senere - er hermed vinder af fotobogen.

Først vil jeg naturligvis gerne sige tak til alle dem, der deltog. Det lyder som nogle skønne fotobøger, der var planer om :o)

Jeg brugte random.org, som valgte at den heldige vinder skulle være Gitte:


Stort tillykke med bogen Gitte :o) Jeg ville skrive en mail, men jeg har ikke din adresse. Så send i stedet mig en mail med navn og adresse på: camillamhj @ gmail.com

Hvis jeg ikke har hørt fra Gitte inden på søndag, trækker jeg en ny vinder...




onsdag den 23. oktober 2013

Brooklyn Blackout

Til min fødselsdag i forrige weekend lavede jeg udover brunsvigeren også en æbletærte, som jeg ikke tog billeder af, og denne skønne (og forbavsende "knap-så-usunde") kage. En såkaldt Brooklyn Blackout. Den var fyldigt, cremet, lækker og holdt sig godt flere dage bagefter.

I forhold til den oprindelige opskrift lavede jeg 1½ gange portionen af kagebundene, men der var faktisk ikke helt nok til at dække kagen mad, som man skal. Jeg blev derfor nødt til at finde en rest kakaobunde i fryseren, som kom udenpå. Derfor vil jeg nok anbefale, at man laver en dobbeltportion af dejen, som passer til forme på 23cm, eller bruger denne mængde men nogle lidt mindre forme.

Brooklyn Blackout 
(15-16 stykker)
The Hummingbird Bakery

150g stuetempereret smør
375g sukker
3 æg
½tsk vaniljeekstrakt
75g kakaopulver
1-1 1/4 tsk bagepulver
1-1 1/4 tsk natron
260g mel
2 1/4 dl sødmælk

Kakaocreme
500g sukker
1 spsk gylden eller lys sirup
125g kakaopulver
80g maizena*
75g smør i tern
½ tsk vaniljeekstrakt

3 bageforme på 23cm

Forvarm ovnen til 170 grader.

Rør smør og sukker lyst og luftigt i en røremaskine eller med en håndmixer. Tilsæt æggene et ad gangen. bland godt mellem hver, og skrab evt. ublandede ingredienser ned fra siden af skålen efter hvert æg. Skru ned til lav hastighed og rør vaniljesktrakt, kakao, bagepulver og natron i, til det er godt blandet. Tilsæt halvdelen af melet, derefter al mælken og til sidst resten af melet. Bland det hele godt sammen.

Fordel dejen i de 3 forme og glat overfladen. Bag bundene i den forvarmede ovn i ca. 25-30 minutter eller til de er færdige. Lad dem køle lidt af i formene, inden de vendes ud og køler helt af på en rist.

Kakaocreme

*I opskriften står der 200g majsmel. Det syntes jeg både løs mærkeligt og meget voldsomt, så jeg kiggede på det store internet lidt, hvor jeg fandt ud af, at det der mentes var maizena, samt at det var en aaaalt for stor mængde. Jeg tog derfor kun en mindre mængde, men 50-60g er måske endda nok.

Kom sukker, sirup, kakao og 6dl vand i en stor gryde og bring det i kog for middel varme. Rør af og til i blandingen.

Bland maizena med 1 1/4dl vand og pisk det i kakaoblandingen i gryden. Bring det atter i kog under konstant omrøring, og kog indtil det er meget tykt. Mit tog kun et par minutter pga. den stadig store mængde maizena.

Tag gryden af varmen og rør smør og vaniljeekstrakt i. Hæld cremen i en skål, dæk med husholdningsfilm (helt nede ovenpå cremen) og sæt på køl, til cremen er fast.

Skær en tynd skive af en af bundene, når de er helt afkølede. Kør det i foodprocessoren indtil det er fine krummer. Som nævnt kunne jeg ikke gøre dette ved mine bunde...

Læg en bund på et kagefad, og smør en god mængde creme på. Læg endnu en bund ovenpå og smør mere creme på. Læg den sidst bund på og dæk derefter kagen med creme på både top og sider. Dæk med kagekrummer, riv evt. lidt 100% chokolade på toppen, eller en anden chokolade med høj kakaoprocent og sæt kagen på køl i mindst et par timer, og gerne natten over.








tirsdag den 22. oktober 2013

64. kage - Charlotte og Jans Bryllupskage

For et par uger siden blev en af husbondens kollegaer gift. Jeg lavede en dåbskage til dem for efterhånden lang tid siden, men straks efter blev jeg spurgt om jeg også ville lave en bryllupskage for dem, når de skulle giftes. Det ville jeg naturligvis gerne og for nyligt oprandt dagen :o)

Det er den største kage jeg har lavet til dato og det gik egentlig over alt forventning. Jeg måtte bage den nederste bund i 2 rektangulære forme og derefter skære dem ud og sætte dem sammen, da jeg ikke havde en rund for på 36cm - ja, 36cm!

Det var også første gang jeg havde heeele mit nu skønne stativ i brug og jeg var stor fan! Men som sædvanlig var kagen ikke perfekt, men alligevel var jeg ganske godt tilfreds :o)

Jeg beklager for øvrigt kvaliteten af billederne, de fleste blev taget i køkkenet på feststedet, hvor der ikke lige var de bedste fotobetingelser :o)

Kagen indeholdte:

Kakaobunde
Brombærmousse
Hvid chokolademousse
IMBC
Fondant 

søndag den 20. oktober 2013

Fødselsdagsgaver og arvestykker

Jeg gjorde det samme sidste år og derfor bliver der også et lille indlæg i år om mine fødselsdagsgaver. Bare fordi jeg synes det er hyggeligt :o)


Af husbonden fik jeg en diskokugle :o) Ja, det lyder måske mærkeligt, men lige siden vi flyttede i vores hus har jeg haft en idé om, at det ville passe perfekt med en diskokugle i vores udestue, som så kunne blive dansegulv når vi holder fest (som godt nok ikke sker så tit ;o) Jeg tror det bliver super sejt og lidt kitchet - I love it :o)

Som en lille bonusgave fik jeg 3 fine og sande køleskabsmagneter - især er jeg fan af den nederste :o)

Af junior og Coco fik jeg en smuk kop og underkop fra Pip Studio samt et tilsvarende krus. De er så feminine og flotte!

Af min bror og hans familie blev jeg også begavet med lidt porcelæn fra Pip Studio samt lidt lækker te. Jeg glæder mig allerede til at få tid til at drikke den fra et af de smukke krus!

Af min mor og far fik jeg en skøn, blød og hyggelig hættetrøje med en fin stjerne på ryggen. Den voksende mave kan stadig være deri, men den bliver også dejlig bagefter, når jeg trisser rundt herhjemme i vinterkulden :o)

Af min søster og hendes familie fik jeg et mandolin-jern. Jeg ved egentlig ikke hvorfor jeg aldrig har ejet sådan et før, men jeg glæder mig enormt til at komme til at bruge det :o)

Sidst men ikke mindst fik jeg 2 gavekort - et til Amazon af mine svigerforældre (samt en huske-blok) og et til Bog & Idé af min kusine. Jeg valgte at "bytte" det til Bog & Idé til at lægge oveni det fra Amazon, og har allerede bestilt en kææææmpe bog om Harry Potter (jep - jeg er så nørdet!), som jeg forhåbentlig får i næste uge.

Generelt synes jeg, at det var nogle skønne, skønne gaver allesammen :o) 

Jeg fik ydermere en ting, som ikke rigtigt var en fødselsdagsgave, men mere en arv, som nok måske egentlig er til husbonden. Hans skønne farmor døde i starten af året, og alle børnebørnene fik valget mellem nogle smykker. Da husbonden af gode grunde ikke bruger så mange smykker syntes han naturligvis at jeg skulle have dem. Jeg fik dem samtidig med at jeg holdt min fødselsdag, så det er som nævnt ikke rigtigt en fødselsdagsgave, men jeg vil lige vise dem frem alligevel, da de er så fine. 

Jeg var nemlig så heldig at arve nogle margurit-smykker! Jeg synes der er noget helt specielt ved dem, når de er arvesmykker og ikke nye, og husbondens farmor fik dem vist da hun blev 18, så de har nogle år på bagen. Jeg vil se om jeg kan få lavet øreringene om, så det bliver til ørestikkere i stedet, da jeg ikke er helt tryg ved de skrue-tingester der er derpå, og så måske få lavet den enlige blomst om til et vedhæng.


lørdag den 19. oktober 2013

Vind en fotobog fra CEWE fotobøger

Jeg ELSKER fotobøger! Så er det sagt :o) Derfor var jeg også hurtigt til at sige "JA TAK" da jeg blev tilbudt at teste en fotobog for CEWE fotobøger.

Vi startede med fotobøger tilbage i 2009, hvor vi efter vores bryllup fik lavet en til husbondens mormor, som bor i Australien og derfor af gode grunde ikke kunne være med til brylluppet. Sidenhen er det bl.a blevet til en til mig fra husbonden i 1 års bryllupsdagsgave og bøger fra ferier i Paris og England.

Jeg synes det er en skøn måde at kigge billeder på. Jeg får en bedre føling med billederne end når de er på en computerskærm, men samtidig er det noget sjovere end blot at fremkalde dem, da en fotobog har mange flere muligheder end almindelig fremkaldelse (som jo også er NOGET gammeldags ;o)

Det er skønt at kunne lave en bog fyldt med gode ferieminder enten til sig selv eller som en gave, og jeg mindes faktisk at have læst, at holdbarheden for fotobøger er helt i top, så fremtiden er sikret!

I denne omgang har husbonden og jeg lavet en fotobog, som faktisk skal bruges som en gave. Den er nemlig til husbondens forældre og omhandler vores familieferie i Cornwall sidste sommer. Vi har mixet og matchet billeder fra flere kilder og har fået en skøn bog ud af det, som vi håber de vil sætte pris på.

Men ikke nok med, at jeg har fået lov at teste en bog, jeg har også fået lov at give en væk til en heldig læser - yay :o)

Du kan vinde en stor, hardcover fotobog med 26 sider enten i høj format eller i panorama format. (og jeg er sikker på, at vinderen kan tilkøbe lidt flere sider hvis det bliver nødvendigt)

Alt hvad du skal gøre for at være med, er at skrive en besked til dette indlæg og fortælle mig, hvad du kunne tænke dig, at din fotobog skal handle om.

Konkurrencen er åben indtil søndag d. 27. oktober kl 20.00, hvorefter jeg hurtigst muligt vil finde en vinder.
Præmien i dette indlæg er sponsoreret, men ord og meninger er helt mine egne.

fredag den 18. oktober 2013

Tilbudsshopping til junior og lillebror

Jeg er nok inderst inde en lille bitte smule en shopaholic. Til gengæld er jeg også en smule nærig, og elsker derfor at købe ting på tilbud. Derfor har jeg været lidt i gang med at opbygge en garderobe til lillebror og samtidig gøre juniors garderobe klar til koldere tider.

Inde hos For Kids, som vist efterhånden er kendt vidt og bredt i blogverdenen, faldt jeg over lidt tilbud og investerede derfor i en striksweater, en langærmet t-shirt og 2 trøjer med lynlås til junior. Han bliver så nuttet i sømandsstrikken, at jeg får helt tårer i øjenene bare ved tanken ;o)


Rigtig meget af tøjet i små størrelser fra junior kan lillebror også bruge, men da han bliver en vinterbaby og junior er en sommerdreng, så skal der suppleres en lille smule op :o)

Derfor har jeg indtil videre købt en del uld. Et køb der blev klemt ind mellem salg af cupcakes til Lyserød Lørdag ;o) De havde nemlig tilbud i Babysam, så vi fik både en dejlig heldragt, et par huer og en body og leggings.

Sidst men ikke mindst har jeg også købt det tøj som lillebror skal have på hjem fra sygehuset. Det er jo altid et stort øjeblik at købe det, og når Salling så havde Guld Feber og dermed gode priser, ja så er det endnu bedre :o)

Faktisk mangler vi forbavsende lidt til lillebror, da der jo som sagt er meget der kan genbruges. Vi skal dog have investeret i en fleecedragt til ham, og jeg tror at valget er faldet på denne fra Hummel. Sådan en havde junior også, men jo af gode grunde i en anden størrelse :o) Nu håber jeg bare, at jeg kan være heldig at finde den til en lavere pris et eller andet sted på et eller andet tidspunkt :o)

torsdag den 17. oktober 2013

Ser du alle kommentarer? Et tip til blogger

Måske er dette det mest ubrugelige indlæg nogensinde eller måske sidder der nogle bloggere derude og tænker "Det var lige hvad jeg manglede :o)"

Ikke desto mindre kommer her et lille tip til blogger. Jeg opdagede nemlig på et tidspunkt, at det godt kunne være lidt svært at spotte om der evt. var lagt en kommentar ind på et af mine ældre indlæg. Ligeledes er jeg nogle gange lidt bagud med at læse og kommentere på andres blogs, og ved ikke altid om folk spotter det.

Men der findes heldigvis en måde i blogger hvorpå du kan få en email hver gang der er en, som har lagt en kommentar på din blog. Jeg har oprettet en speciel mappe i min mail, hvor de automatisk går ind, så det ikke fylder inbox'en op, men det er dejligt at have styr på dem. Der har jeg så for vane at lade dem være som ulæst indtil jeg har fået svaret på dem :o)


Du kan føje op til 10 adresser til, fx. har jeg også husbondens derinde, da han ynder at følge med på bloggen :o)

Det var bare lige et lille tip fra mig til jer :o)

Brunsviger

I lørdags hvor jeg havde inviteret hele den pukkelryggede til fødselsdag, havde jeg valgt at skalere en smule ned i forhold til sidste år, hvor jeg jo inviterede til den helt store Afternoon Tea. Men når jeg siger skaleret ned, så kan folk der kender mig nok godt regne ud, at der alligevel blev disket op med en masse lækkerier ;o)

Jeg havde inviteret til frokost og eftermiddagskaffe og til frokost fik vi saml-selv-sandwiches med hjemmebagte boller efter den sædvanlige opskrift, diverse grønt, æggesalat, tunsalat og skinke og ost. Det var lækkert fordi folk så selv kunne bestemme hvad og hvor meget de ville have :o)

Til eftermiddagskaffen havde jeg "kun" bagt 3 slags kage. Jeg havde valgt ikke at lave en typisk fondant-kage, så i stedet for havde jeg blandt andet lavet en klassisk kagekone af brunsviger med rigelige mængder slik på :o) Til info kan jeg for øvrigt fortælle, at jeg altså ikke er rødhåret, men det var den eneste slags snører de havde i Netto fredag aften ;o)


Opskriften har jeg scoret mig på den skole, hvor jeg i øjeblikket er som vikar, og den er både enkel og meget lækker :o)

Brunsviger 
12-14 stykker

50g gær
1 1/4 dl mælk
1 1/4 dl kogende vand
1 æg
10g sukker
500g mel
5g salt
1/2 dl olie

180g sirup
200g farin
40g smeltet smør eller margarine

Mælk og kogende vand blandes og når det er kun er lunt opløses gæren deri.

Tilsæt sukker, mel, æg, salt og til sidst olie og ælt det godt igennem. Dejen skal være blød, så der skal ikke bruges for meget mel. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i 20 minutter - eller til dobbelt størrelse.

Beklæd en lille bradepande på ca. 40x30 cm med bagepapir. Hæld den hævede dej heri og bred den ud. Det gøres lettest ved at fugte hænderne med lidt vand.

Pensl det smeltede smør eller margarine ud på dejen, strø derefter farin på og hæld til sidst siruppen over på kryds og tværs. Brug fingrene til at trykke huller rundt i kagen, så der er nogle steder for fyldet at samle sig. Lad kagen stå lunt mens ovnen varmer på til 200 grader.

Bag brunsvigeren i 15-20 minutter, eller til den er gennembagt.

Tag kagen ud, lad den køle lidt af inden den pyntes med marcipan, glasur og slik efter eget valg :o)



fredag den 11. oktober 2013

36

Jep, endnu et år er gået og endnu engang er det undertegnedes fødselsdag :o)

Kilde


Jeg bliver nemlig 36 år i dag - Hold da fast, jeg er ved at være oppe i årene, hva?

Dagen skal først tilbringes på arbejde, derefter ud at spise med mand og barn og derefter gøre klar til det store ryk-ind lørdag, hvor mere eller mindre hele familien kommer til fødselsdag.

Hvis der er dårligt vejr i dag, så fraskriver jeg mig i øvrigt alt ansvar ;o) Jeg har opført mig eksemplarisk hele året :o)

tirsdag den 8. oktober 2013

63. kage: 18 års fødselsdag

Min søde, dygtige og smukke nevø blev 18 år i sidste uge. Han er den ældste af min nevøer og jeg kan SLET ikke forstå, at han allerede er 18!

Jeg havde et ret tætpakket program i sidste uge, med Lyserød Lørdag osv., så det blev ikke til verdens mest spændende kan han fik til sin fødselsdag. Men kage skulle der nu alligevel til :o) Jeg synes tit det er svært at finde på et godt design til kager til drenge, hvor der ikke er et oplagt tema, men jeg synes alligevel at denne blev meget pæn, selvom den var lidt simpel :o)

Kagen indeholdte:

Lyse lagkagebunde
Jordbærmousse
Lys chokolademousse
En fransk smørcreme, som dog bestemt ikke var særlig god!
Fondant



søndag den 6. oktober 2013

Lyserød Lørdag 2013

I dag er det søndagen efter lørdagen i går, og jeg er noget så træt! Fredag ved 14-15 tiden startede Line, Sabina, Bitten og jeg med at bage cupcakes til Lyserød Lørdag. Vi var færdige med ca. 550 cupcakes omkring kl. 22 - så det synes vi egentlig selv, at vi klarede ret godt.

I går mødtes vi så inde på Nytorv omkring 9.30 og gjorde klar til at starte salget kl. 10.00. Vejret var desværre ikke det bedste i går, men det lykkedes os alligevel at have udsolgt kl 15, så det var jo atter en stor succes. Vi solgte de sidste cupcakes til spotpris, så vi landede vist med en indtjening på omkring 5200,- :o)


Vi valgte naturligvis at gå "all in" på oppyntningen af vores bod! De par meter tyl var godt givet ud den første gang, for de holder stadig :o) Vi købte lidt fine blomster og så var der ellers klart.


Igen i år havde vi bagt 4 forskellige slags. Desværre var der én af dem, som vist fejlede en smule, men ikke mere end at vi godt ville sælge den alligevel. Til gengæld var de andre allesammen superlækre og skønne så de jo også ud :o)


Cupcakesne var:
Chokolade med nutella-frosting (og nogle lidt smeltede sløjfer :o()
Æble-kanelmuffins med karamel-frosting
Gulerodscupcakes med cream cheese-frosting
og
(Red) Velvet med kogt frosting

Som man kan se på nedenstående billede fik nogle af chokolade-cupcakesne æren af at få karamelfrosting på, og her kan man også se, at sløjfen så lidt kønnere ud! Vi beklager endnu en gang for den manglende mængde chokolade cupcakes, som naturligvis forsvandt som de første og vil sådan for alvor prøve at bage lidt flere af dem næste år... men det sagde vi vist også sidste år ;o)


Men der skal selvfølgelig lyde en stor tak til alle de skønne mennesker der kiggede forbi og købte lidt (eller mange!) af vores lækre cupcakes. Vi er meget taknemmelige, og var det ikke for de søde mennesker, tror jeg ikke, at jeg orkede at gøre det år efter år :o) (Plus det bringer åbenbart min indre kræmmer frem i mig ;o)

Ydermere skal lyde en ligeså stor tak til alle vores skønne sponsorer... vi kunne ikke klare det uden dem, for vi står jo selv for alle udgifterne og får dem IKKE dækket, med mindre der er nogle sponsorer, der hjælper os :o)

Dansukker
Fru Ronne
Dr. Oetker
Haribo
Lé Chef
Pilgaards Bageri - som lagde lokaler til bagningen
Fandanko
AMO

Gad vide om der var nogle læsere af min blog forbi, som ikke gav sig til kende?!?

tirsdag den 1. oktober 2013

Køllesteg af rådyr med flødekartofler

Hvis jeg ikke husker meget galt, fik vi denne lækre omgang for nøjagtigt en uge siden. Jeg følte lidt som om, det var ret ekstravagant og ikke særlig tirsdagsagtigt. Men ikke desto mindre smagte det skønt og vi nødt det i fulde drag, også selvom det var en tirsdag ;o)

Måske er det bare mig, men der er nogle retter jeg synes passer bedre til hverdag og nogle jeg synes der passer bedre til weekenden :o)

Men der var en rest fløde der skulle bruges, og så fik jeg totalt lyst til flødekartofler, og køllestegen lå bare i fryseren og ventede på at blive spist!

Køllesteg 2-3 pers.

1 lille køllesteg af rådyr, ca. 600-700g
salt og peber
1/4 vildtbouillon eller hvad du nu har

Tænd ovnen på 220 grader.

Afpuds stegen hvis der er behov for det. Læg den i et ildfast fad, og stil den i ovnen i 10 minutter - vend den efter 5. Skru ovnen ned til 180 grader, krydr stegen med salt og peber, hæld bouillon i fadet og lad stegen stege i ca. 20 minutter (alt efter størrelse). Temperaturen på et stegetermometer skal sige ca. 55 grader.

Tag stegen ud og lad den hvile indpakket i stanniol i 15-20 minutter.


Flødekartofler 2-3 pers.

1kg kartofler
1 løg
salt og peber
1/4 liter piskefløde
1 dl mælk

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Hak løget fint og læg derefter kartofler og løg lagvist i et ildfast fad. Krydr med salt og peber mellem lagene. Bland fløde og mælk sammen. Hæld det over kartoflerne og stil dem derefter i ovnen på 180 grader og bag dem indtil de er møre. Det tager ca. 45-60 minutter.

Der virker til at være ret stor forskel på hvordan folk kan lide deres flødekartofler, så mængden af fløde og mælk er nok lidt en smagssag.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...