Sider

tirsdag den 6. marts 2012

Licorice Allsort Slice...

Husbonden var blevet adspurgt på arbejde om ikke snart han mente at han burde medbringe noget kage for at fejre 8 års jubilæum, ny bil og dansk statsborgerskab... Jeg havde ikke lige lyst til at lave en fondant-kage, så i stedet blev det til noget HELT andet. Nemlig Licorice Allsort Slices, som endnu engang stammer fra min Women's Weekly Macaroons & Biscuits, så for at fejre det danske statsborgerskab blev til til noget meget australsk, som der samtidig bliver sagt farvel til. Jeg lavede egentlig 2 slags, men for nemhedens skyld kommer de i 2 seperate indlæg.


Lakridskonfekt Snitter (24 stk) Fra Women's Weekly - Macaroons & Biscuits
245g Marie-Kiks (el. lign.)
125ml kondenseret mælk fra dåse
90g usaltet smør
155g lakridskonfekt
250g hakket, lys chokolade
2 tsk vegetabilsk olie

Smør en 20x30cm form og for den med bagepapir i bunden og op ad siderne, så det går 5cm over kanten. Kør 185g Marie-kiks i foodprocessoren til de er helt fint smuldrede. Knus yderligere 60g til mellemstore stykker.
Hæld kondenseret mælk og smør i en gryde og varm det op under omrøring indtil det er glat.
Bland de 2 slags kiks og 155g grofthakket lakridskonfekt i en stor skål, og vend mælk og smør blandingen i.
Pres det godt ned i formen og stil det i køleskabet i mindst 30 minutter.
Smelt chokolade og olie en en skål over vandbad (eller drop vandbadet, hvis du tør ;o), og rør jævnligt indtil det er glat. Fordel chokoladen i formen og stil det igen i køleskabet i 30 minutter eller indtil chokoladen er stivnet.
Når det er godt afkølet tages kagen forsigtigt op ad formen og skæres i 24 stykker.


Ja, det lyder måske nok MEGET mærkeligt, men det smager ikke så ringe endda :o) Dog vil jeg nok til en anden gang tilsætte en smule mere mælk/smør, så det klistrer en smule mere.

14 kommentarer:

  1. Guuuf manner :) hvor ser det lækkert ud :) og kan garanteret varieres ud i det uendelige med diverse slik-varianter :) GUF!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var heller ikke så ringe endda :o) Jo, jeg vil tro at man kan variere den i det uendelige med andre slags slik :o)

      Slet
  2. Det lyder TOTALT mærkeligt - men er sikker på, at det er spændende og lækkert :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Totalt mærkeligt! Jeg var også noget betænkeligt, men tænkte hvad er det værste der kan ske?!

      Slet
  3. altså jeg er all in :) jeg kan ikke lide lakridskonfekt, men det skulle nu ikke stoppe mig ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha - hvor er du sød :o) Jeg tror dog, som Kristine forslår, også at man ville kunne lave dem med andre slags slik

      Slet
  4. ..det lyder lidt mærkeligt,men mon ikke det ville glide ned :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, nøjagtigt mine tanker, men de var faktisk forbavsende lækre :o)

      Slet
  5. Jeg er ellers ikke til lakridskonfekt, men det der ser da fantastisk ud! Vil du straks indføre en smagsprøve-knap :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - det var sødt sagt :o) Øj, hvis man kunne opfinde sådan en knap, kunne man blive MEGA rig! Jeg vil straks lægge hovedet i blød :o)

      Slet
  6. Hmm altså synes det er en lidt underlig kombination. Men er da helt klar på at smage :-) kan jo godt lide lakridskonfekt...

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er en MEGA under kombination, men det smager altså bedre end det lyder :o) Uhm, lakridskonfekt er godt!

      Slet
  7. Ikke så meget snak, det er super nemt og vildt guf, bare kom igang!!! Har lavet dem flere gange. OMNOMNOM

    SvarSlet