torsdag den 9. februar 2012

Fastelavnsboller med marcipan-fyld og bøf-sandwich :o)

... altså ikke sammen - men hver for sig :o)

I weekenden trængte jeg lige til at lille afbræk fra alt det gør-det-selv arbejde (som for øvrigt er gået fint, men vi nåede "naturligvis" ikke alt hvad vi havde planlagt!), så jeg smuttede en tur i køkkenet og lavede en omgang fastelavnsboller. Jeg havde stadigvæk noget af det lækre kakao-marcipan i køleskabet, så jeg valgte at lave en marcipan-fyld i stedet for en creme. De blev RIGTIG gode, hvis jeg selv skal sige det ;o) Opskriften på selve dejen har jeg fra Amo, men oprindeligt skulle de i muffinsforme, men det gad jeg ikke...

Lige ud af ovnen, og en liflig duft i HELE huset :o)

Uhm, der er altså ikke nogen duft så god, som friskbagt brød
Fastelavnsboller 15 stk - Amo - Den Store Bagebog 3
500g mel
100g blødt smør
50g gær
2 tsk. vaniljesukker
1 æg
ca. 2 dl mælk
½ tsk. salt

Fyld:
125g sukker
125g blødt smør
125g marcipan med kakao

1. Opløs gøren i lunkent mælk, tilsæt vaniljesukker, salt, æg, hvedemel og det bløde smør.
2. Ælt det sammen til en glat og smidig dej, som skal være blød, og form den til en kugle.
3. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, i 30 minutter.
4. Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant ca. 50 x 30 cm. Skær dejen i kvadrater i 10 x 10 cm. Fordel fyldet på dejen. Fold dejen sammen omkring fyldet og tryk kanten godt sammen.
5. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på bageplade med bagepapir og sæt dem til hævning i ca. 30 minutter.
6. Bag fastelavnsbollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader (varmluft 200 grader) i ca. 10-15 minutter.

Fyld: Bland de 3 ingredienser rigtig godt sammen...
Pynt: Glasur i hvilken farve man nu ønsker...

Det er en virkelig lækker dej, som var god at arbejde med, og smagen var heller ikke sådan at kimse af - mums :o)
Den første smagstest, som naturligvis fandt sted ikke alt for lang tid efter at de var kommet ud fra ovnen :o)

Det flotte mørke (og meget lækre!) fyld
 I tirsdags var mine forældre en tur forbi - ikke så meget for at hjælpe med gør-det-selv arbejdet, men for at kigge efter junior, for det er i den grad ham som bestemmer herhjemme - altså hvornår der er tid til de forskellige ting, og hvornår. Det var rigtig hyggeligt at have dem på besøg, og lidt hjælp de da også til - min far ordnede noget el, og min mor sørgede for frokost og at lægge noget rent tøj sammen i SNORLIGE bunker :o)

Nå, men frokosten var ikke noget imponerende, til kaffen fik vi en af de meget vellykkede fastelavnsboller (samt nogle ikke så vellykkede macarons. Vi havde oprindeligt troet at de ville blive til aftensmad, da vi lavede ugens madplan, men det blev ikke til noget - dog valgte vi at holde ved den oprindelig plan og fik bøf-sandwiches til aftensmad - mega retro-agtigt :o)

Bøf-sandwich med remoulade, ketchup, brun sauce, bøf, agurkesalat og syltede rødbeder - dog var kødet til bøffen fra slagteren, den brune sauce hjemmelavet og bollerne var de "sædvanlige", som jeg nævner hver gang efterhånden - resten var så langt fra hjemmelavet som muligt, men det smagte skisme ikke så ringe endda :o)

16 kommentarer:

  1. uha hvor ser det altså godt ud. næste gang du bager dine fastelavns boller, så prøv med en tsk. kardemomme i dejen, det giver lige lidt ekstra kant, og en skøn duft

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - de smager også virkelig godt :o) Jeg skal overveje det med kardemommen næste gang :o)

      Slet
  2. Jeg bliver helt lækker sulten! :)

    SvarSlet
  3. Wauw hcor er de smukke søde :) og lækre ser de ud. GUF MANNER. Jeg ku godt lige hapse sådan en der uden problemer. ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o) Det er jeg ikke i tvivl om, men du kan også bedre klare dem en jeg kan :o)

      Slet
  4. guuud de ser gode ud!! gid det var mig der kunne lave fastelavnsboller uden at een eneste er smattet ud og tømt for creme..

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o) Altså nu er det jo ikke noget creme i... ;o) Jeg tror ikke at denne marcipan fyld er ligeså tilbøjelig til at rende ud som creme, for jeg har nu også oplevet det med creme-fyld :o)

      Slet
  5. Det er vist de samme som jeg prøvede, men jeg bagte dem i muffinsforme lige nøjagtig for at fyldet ikke skulle flyde ud.
    Jeg kan nemlig ikke lave sådan nogle fine runde nogen som dine - de er helt fantastiske.
    Men jeg er enig i at det er en ret god opskrift.

    Og så skal jeg lige have et lille fif af dig. Når du putter glasur på dine fastelavnsboller, hvordan opbevarer du dem så? Jeg har store problemer med at det bliver flydende og smatter det hele til...

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - det var sødt sagt :o) Men som nævnt er det her jo heller ikke creme-fyld, så jeg regnede ikke med at der var så stor sandsynlighed for at fyldet ville rende ud, som hvis det var creme.

      Jeg putter kun glasur på dem jeg jeg skal til at servere - resten ryger i fryseren uden glasur på... Er det fif nok?

      Slet
  6. Århh, kan du ikke sende nogen min vej? ;-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Altså det kunne jeg nok godt, men jeg er ikke sikker på, at de er særlig appetitlige når de kommer frem ;o)

      Slet
  7. Nøj de fastelavnsboller ser gode ud. Har 2 pakker marcipan fra jul liggende, den ene skal da vist buges til sådan en omgang :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. De er også virkelig lækre :o) Jeg synes klart, at du skulle prøve med den marcipan du har liggende :o)

      Slet
  8. Hej Camilla,

    Jeg blev inspireret af dine fastelavnsboller - havde ledt efter noget smart fyld, da creme altid vil flyde ud - og de er virkelig gode! Havde dem med til min bedstemor, og de bragte lykke!

    Mvh.
    Karina

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er jeg rigtig glad for at høre :o) Jeg synes også, at de var meget lækre, så jeg er glad for at høre at det ikke kun var mig der kunne lide dem... :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...