torsdag den 30. januar 2014

Lækker restemad: Pasta med oksesteg

For et par uger siden fik vi (atter) en rigtig omgang mormor-mad, nemlig gammeldags oksesteg med sauce, kartofler og tyttebær. SÅ lækkert! Desværre tog jeg ikke billeder af det, men hvorom alting er, så var der lidt steg tilbage, som røg i fryseren. Jeg havde egentlig umiddelbart forestillet mig, at vi skulle bruge det til biksemad eller lignende, men da vi på madplanen have noget pasta med fløde og oksekødsstrimler mm. gik det op for mig, at resterne af oksestegen ville være PERFEKTE til denne ret. Kødet var jo allerede mørt og lækkert og fyldt med smag. Som sagt, så gjort...

Pasta med oksesteg og champignon
2 pers.

250g frisk pasta
250ml piskefløde
250g champignon
evt. 1 fed hvidløg
1 spsk olie
1 rest gammeldags oksesteg
salt og friskkværnet peber

Rens champignon, skær dem i skiver og steg dem i en sauterpande med olie og evt. hvidløg indtil de er ved at være møre. Sæt vand over til pasta. Tilsæt fløde og oksesteg i mindre stykker til sauterpanden og lad det simre. Kog pastaen, dræn den og hæld det i sauterpanden til saucen. Lad det simre et par minutter, smag til med salt og peber og server straks.

Det smagte SÅ godt, og lidt som om det havde stået og simret i timevis pga. det smagfulde kød. Det var faktisk meget bedre end hvis det havde været med de dertil indkøbte oksekødsstrimler :o) Hvis jeg havde haft et par friske tomater eller lidt tomatpure, ville det nok være røget i og ville bestemt ikke have gjort oplevelsen mindre god. 

4 kommentarer:

 1. Det ser og lyder rigtig godt. Elsker når rester bliver brugt til en skøn omgang mad :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smagte simpelthen SÅ godt! Som sagt som om, det havde stået på blusset i timevis :o)

   Slet
 2. Nøj - det ser jo SÅ lækkert ud.. Måske jeg skal have det i aften..

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smagte også bare SÅ godt :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...