tirsdag den 7. august 2012

Tærte med kylling, løg og tomater

I England købte jeg udover de små tærteforme også et par almindelig tærteforme med løs bund. Dem blev jeg nødt til at teste forleden dag, og derfor stod aftensmaden på tærte. Ja, ja - jeg ved godt, at det meste af alt ligner æggekage, men det er altså tærte :o)


Tærten blev lavet efter den opskrift jeg efterhånden altid bruger til tærte...

Tærte med kylling, løg og tomater

Tærtebund: (Mad! 02/2011)
60g hvedemel
140g grahamsmel
1 tsk salt
60g smør
100g fromage frais
evt. 1 spsk vand

Æggemasse:
2 æg
2 dl letmælk
1 tsk salt
1/4 tsk peber

Fyld:
ca. 250g kyllingeinderfilet
5-6 solmodne tomater
2 løg

Bland hvedemel og grahamsmel, og sigt det ned i en skål sammen med salt. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melet med fingrene.- Tilsæt fromage frais, og saml dejen hurtigt. Er dejen svær at samle, kan du tilsætte lidt vand. Lad dejen hvile i 30 minutter i køleskabet. (Jeg valgte i stedet at smide de 2 slags med, salt og smør i foodprocessoren, og køre det helt fint. Tilsæt fromage frais og kør igen. Tilsæt en smule vand indtil dejen samler sig i en klump) 

Tænd ovnen på 180 grader. Smør formen med lidt olie. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og læg den over i formen, så den dækker bund og kanter. Prik dejen med en gaffel, og bag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.

Steg kyllingeinderfileterne på en pande i lidt olie. Når de er brunede tilsættes finthakket løg, og lad det stege i et par minutter. Skyl tomaterne og skær dem i halve på tværs. Fordel de 3 dele af fyldet i den forbagte tærteform. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen og fordel æggemassen over den fyldte tærte.

Bag tærten i ovnen i ca. 25-35 minutter og server evt. med lidt salat til.



5 kommentarer:

  1. uhm, alt sammen yndlingsingredienser.... herligt hvis man kyllingerester ....

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det passer perfekt til kyllingerester :o)

      Slet
  2. Sikke en smuk tærte :-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - og meget velsmagende også :o)

      Slet
  3. Den er virkelig god! Tak for opskriften:)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...