fredag den 10. august 2012

Hjemmelavet is #9: Kirsebær is

Sidste is i denne omgang... men jeg kan godt afsløre, at maskinen kommer nok på arbejde igen her i weekenden ;o) Da jeg lavede kirsebær macarons var der noget at de meget lækre syltede kirsebær fra Selleberg tilbage. Hvad gør man så? Ja, man laver da en is med syltede kirsebær i :o)

Basen af isen var endnu engang den samme. Ja, jeg ville faktisk kun have lavet to slags, men jeg kom til at lave for meget af basen, så det blev til 3 slags is - men hvornår er det nogensinde skidt ;o)

Vanilje is med syltede kirsebær
3 pasteuriserede æggeblommer
1,5 dl mælk
2 dl fløde
70 g sukker
1 vaniljestang
1/2-2/3 glas syltede kirsebær - gerne Sellebergs

Varm mælk og fløde langsomt op, til der dannes små bobler. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og tilsæt både korn og vaniljestang til mælken. Pisk æggeblommer og sukker grundigt, til sukkeret er helt opløst. Hæld mælkeblandingen langsomt i æggemassen, og rør hele tiden. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm blandingen, til den begynder at blive lidt tykkere. Sigt blandingen over i en kande og lad blandingen køle af i køleskabet i ca. 2 timer, eller gerne natten over.

Hæld iscremen i ismaskinen, mens rørevingen kører rundt. Omrør blandingen, indtil den har den ønskede konsistens. Når den næsten er kørt færdig tilsættes grofthakkede syltede kirsebær. Når den er helt færdig sættes den i fryseren indtil, den skal nydes:o)


10 kommentarer:

 1. Ej Camilla, nu er du bare down right cruel!!! Så sidder jeg herhjemme og savler og har ikke det der ligner is eller noget i fryseren eller skabene til at guffe i mig og jeg ELSKER kirsebær!!! You evil woman :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorry :oP Cruel is my middle name ;o) Men den smager skønt, så du skulle prøve at lave den

   Slet
 2. Mums, kirsebær is, det kan kun være en vinder :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 3. Godt så, har lige stået på hovedet i fryseren for at finde en kedelig sodavans is :-) Det er bare som om det ikke er helt det samme...mums det ser godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorry ;o) Jeg stod faktisk også selv på hovedet i fryseren, men fandt kun Dream-is - jeg nænnede ikke at spise af den hjemmelavede når husbonden ikke var hjemme :o)

   Slet
 4. mums mand! Jeg er tosset med Sellebergs produkter, szå de der smager sikkert fantastisk

  SvarSlet
  Svar
  1. Mums - jep :o) Selleberg er nogle fantastiske produkter, det har du helt ret :o)

   Slet
 5. WOW det er altså nogle flotte billeder! Blir helt sulten efter is og det' selvom jeg ikk engang ka lide kirsebær!...Velbekomme og godt gået ;0) Hilsen Rikke / CUPCAKE-STYLISTEN.BLOGSPOT.COM

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - se det er en stor kompliment :o) Det er det værste ved mad billeder, men kan få lyst til noget man slet ikke normalt kan lide :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...