lørdag den 17. august 2013

Chicken Pizzaiola

Lige siden jeg første gang så opskriften på Chicken Pizzaiola hos Birthe, har jeg vidst at den skulle prøves. I sidste uge, hvor husbonden havde ferie, men jeg var på arbejde, bad jeg ham om at lave madplan og handle ind... så skulle jeg nok lave maden. Han kiggede i min inspirationsmappe og valgte, at vi skulle have denne ret :o) Jeg fulgte næææsten Birthes opskrift helt, men ændrede lidt, så derfor kommer opskriften også her på bloggen.

Chicken Pizzaiola, 3 pers.
efter Birthes opskrift

3 kyllingebrystfileter
400g champignon i skiver
1 løg i tern
2 fed hvidløg, finthakket
3 stilke frisk oregano
1 tsk tørret basilikum
salt og friskkværnet peber
680g purerede tomater, eller 1 1/2 dåse - jeg brugte en af flaskerne fra Urtekram
125g frisk mozzarella
9 skiver chorizo
pasta

Forvarm ovnen til 200 grader.

Bank kyllingefileterne ud, så de bliver lidt tyndere og har samme tykkelse over det hele. Krydr dem med salt og peber og steg dem på en pande med lidt olie i ca. 3 minutter på hver side. Tag dem af panden, og læg dem til side.

Sauter derefter løgene på panden i et par minutter, og tilsæt derefter champignon. Krydr med salt og peber og lad det stege indtil væsken fra champignonerne er ved at være forsvundet. Tilsæt de finthakkede hvidløg, de purerede tomater, basilikum og oregano. Lad det simre i 15-20 minutter og smag til.

Kom tomatsaucen i et ildfast fad og læg kyllingefileterne ovenpå. Skær mozarellaen i skiver og fordel skiverne ovenpå kyllingen og læg chorizo på. Sæt fadet i ovnen, og lad det bage imens der koges pasta som tilbehør. Tag det derefter ud af ovnen og server straks.


Det smagte SÅ godt, mums! I modsætning til Birthe valgte jeg at bruge frisk mozzarella, simpelthen fordi jeg havde noget i køleskabet, og frisk mozzarella er jo altid godt :o) Ligeledes blev der der i opskriften brugt pepperoni, men da jeg tilfældigvis havde noget chorizo i køleskabet valgte jeg at bruge det. Det er jo fra det "forkerte" land, man smagte alligevel skønt :o)


4 kommentarer:

 1. Uhm, det lyder virkeligt også som en pastaret efter min smag:) Nu er den endt i min inspirationsmappe!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smager virkelig skønt, så jeg kan klart anbefale retten. Mums :-)

   Slet
 2. Der ser virkelig godt ud. Tror da det skal afprøves :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for lige at hive denne opskrift frem igen - det skal vist på vores madplan i næste uge - for det er tossegodt!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...