lørdag den 28. juli 2012

Kirsebær macarons

Så er der dømt lækkerbisken! Macarons med kirsebær-trøffel - og ikke bare hvilken som helst kirsebær, men syltede kirsebær fra Selleberg, som Line var så sød at købe for mig sidste gang hun var deromkring.


Dr. Oetker har været så søde at sende mig lidt blandet - der iblandt nogle lidt mandelmel, og det betød naturligvis at jeg skulle bage macarons. De andre par gange jeg har forsøgt mig, er det ikke altid gået fantastisk, men jeg ved ikke om det var melet eller opskriften, men disse lykkedes perfekt :o)

Den oprindelige opskrift fandt jeg på Ugebladet Søndags hjemmeside, og det er originalt en hindbær macaron, men jeg havde lyst til at prøve med kirsebær. Opskriften kommer naturligvis som jeg lavede den.

Kirsebær macarons (Søndag
ca. 15-18 sammenlagte

100 g mandelmel eller smuttede finthakkede mandler
200 g flormelis
3 æggehvider, tempererede
50 g sukker
1-2 tsk kirsebærsirup


Hindbærtrøffel½ dl piskefløde
150 g hvid chokolade
½ dl syltede kirsebær

Tilbered først trøflen: Bring fløden i kog hæld det over finthakket chokolade, og rør indtil den er glat. Hak de syltede kirsebær, tilsæt dem til chokoladen, rør godt og sæt cremen i køleskabet, til den er helt kold, gerne natten over.

Bland mandelmel og flormelis. Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk massen helt stiv. Vend mandelblandingen i og slå lidt af luften ud af hviderne, indtil massen er ensartet. Tilsæt kirsebærsirup, kom dejen i en sprøjtepose og lav små runde kager på bagepapir på en bageplade.

Lad dem tørre mindst 30 min., inden de bages ca. 15 min. ved 150 grader (140 grader varmluft).

Lad dem hvile et par min., inden de pilles af bagepapiret. Læg dem til afkøling på en bagerist. Pisk cremen let, sprøjt den på halvdelen af kagerne og læg de andre ovenpå. Server straks eller opbevar dem i en lukket beholder på køl - hvis der da er nogle tilbage :o)


16 kommentarer:

 1. Altså det er jo lige guf for en kirsebær-elsker som mig!!! Jeg vidste, at jeg ik sku have ædt alle mine kirsebær i dag og syltet dem i stedet... nå, det må prøves en anden gang, de her ryger i hvert fald i inspirationsmappen til når jeg får taget mig mod til at afprøve de der macarons!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi - jeg beklager, at jeg ikke lige lavede dem før du fik spist dine kirsebær ;o) Du behøver ikke være bange for macarons - de er ikke så svære, bliver ikke altid Laduree-smukke, men smager altid dejligt :o)

   Slet
 2. Ork de ser jo helt fantastiske ud!! Meget lækkert og så med kirsebær! Kirsebær er simpelthen en frugt som ikke får nok anerkendelse herhjemme..

  Jeg kan godt lide du ikke har farvet selve macaron-skallerne. Ser meget naturligt og fint ud til den lilla creme. Især i forhold til alle de neon og pang-farvede skaller man ser rundt omkring..

  Mine yndlings er og bliver nok altid kakao-macaron-skaller.. men det ville nok heller ikke være helt tosset til dit forslag af fyld..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg er også ganske tilfreds med hvordan de ser ud. Jeg kan også godt lide kontrasten mellem de blege skaller og den fine lille creme :o) Uh, kakao-macaron MUMS - det må blive næste gang, selvom jeg faktisk allerede denne gang tænkte at det kunne være godt med kakao skaller og netop dette fyld.

   Slet
 3. Åhr, god ide:) Mon ikke noget af mit Selleberg-kirsebær skal få lov at lide samme skæbne:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg de skulle :o) Selvom det piner mig en smule at bruge af dem, for så er der jo bare mindre tilbage ;o)

   Slet
 4. Mums de ser gode ud. Var også min første tanke da jeg modtog Dr. Oetkers mandelmel.
  Det er da bare mest nærliggende at prøve at lave macarons :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var helt sikkert også det første jeg tænkte, faktisk ved jeg ikke helt hvad jeg ellers skulle bruge melet til ;o)

   Slet
 5. Hvor er de blevet flotte! Godt gået :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg er også selv ret godt tilfreds med udseendet :o)

   Slet
 6. Nøj de ser gode ud :-) må altså tage mig sammen og få lavet nogle macarons :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det smagte også helt fantastisk. Du må prøve macarons på et tidspunkt, de er ikke så svære endda :o)

   Slet
 7. De er da bare for lækre - super sejt!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja, det er en skam at de allesammen er spist nu ;o)

   Slet
 8. SÅ fine.

  Kunne være jeg langt om længe skulle få afprøvet at bage macarons ...

  SvarSlet
  Svar
  1. TA - det synes jeg bestemt du skulle prøve, det er ikke så svært alligevel :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...