søndag den 22. juli 2012

Tapasfest - del 1

Som nævnt på flere af de andre søde piger blogs, så holdt Aalborgs Cupcakemafia i fredags en tapasfest i samarbejde med Santa Maria. Vi var 19 kvindfolk samlet til masser af mad, vin og snak, og det var bare en super hyggelig aften! Santa Maria havde sponsoreret ingredienser og goodiebags til vores gæster, og så stod mafiaen ellers for sammensættelse af menu, oppyntning (meget af det smukt kreeret af Kristines svigermor) og madlavning.

Vi brugte hele dagen på at gøre klar, rydde op efter de forrige lejere af lokalet (!) og lave alle de lækre tapas hapsere. Det betød også, at da gæsterne ankom var jeg noget træt, men heldigvis hjalp til god vin og godt selskab meget på det :o)

Jeg har valgt at dele indlæggene om festen op i 2 - nemlig et om hovedrets tapas'ne og et om desserterne. Jeg beklager på forhånd kvaliteten af billederne, lyset desværre ikke særlig godt - ja, og så glemte jeg lidt at tage billeder af andet end maden :o)

Det fint dækkede bord, mad konfetti og flag fra Kristines svigermor, og servietter fra Santa Maria.

Quadritos og Tostaditos (mums - totalt en favorit!) med hjemmelavet aioli og guacamole samt Pumpkin Seed & Chili Pesto og Jordnødder og mango mojo. Mojo'en smagte faktisk rigtigt godt, men jeg må indrømme køn var den bestemt ikke! Til gengæld var pestoen rigtig lækker og smagte ikke som om den blot var hældt ud af et glas.

Quadritos med røget skinke og quadritos med roastbeef og escabeche - en slags smørrebrødstapas :o)

Quesadilla med chorizo - ost er godt, mere ost er mere godt :o) ej, de var rigtig gode, og jeg kunne godt lide at pandekagerne har et lille kick af chili uden at være for meget.

Marineret ostetapas - enkelt og lige til, men MEGA stærke! Alt, alt for stærke til min smag, en anden gang halverer jeg helt sikkert mængden af krydderimix

Cherry Peppers med seranoskinke og ost. De var meget lækre! Dem skal jeg helt sikkert lave en anden gang, mums.

Gratinerede jalapeño med cheddar og bacon. Normalt er jalapeño for stærke til mig, men disse var faktisk ikke så ringe endda - det er nu nok mængden af ost og bacon, der gør at de passede i styrke :o)

Tostaditossalat - dog med feta i stedet for gedeost. Det var et lækkert, let og sommerligt indslag på tapasbordet.

Adobokylling med marinerede rødløg. I teorien var disse rigtig lækre, men i praksis var de desværre ALT for spicy :o( Jeg tror bestemt at krydderimix'et skal doseres i mindre mængder, for vi brugte det til 3 ting - disse og osten, og de var allesammen for stærke synes jeg (og en del andre af gæsterne ;o)

Generelt synes jeg, at de fleste af retterne var rigtigt vellykkede, og der er helt sikkert nogle af dem jeg kommer til at lave igen - andre var slet ikke noget for mig - mest fordi de var for stærke - men det er jo det gode ved en omgang tapas, der kan være noget for enhver smag :o)


2 kommentarer:

  1. DET SER UTROLIGT LÆKKERT UD. Sådan noget flot og varieret tapas har jeg aldrig fået. I er nogle dygtige piger. Knus mor.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :o) Det var også rigtig lækkert, og vi havde en super hyggelig dag

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...