torsdag den 6. juni 2013

Ølbraiserede svinekæber

En af de andre ting jeg købte hos den skønne slagter på Food College var en omgang svinekæber. Måske ikke så velegnet til sæsonen, men de var vildt billige og jeg kunne slet ikke stå for tilbuddet. Sidste gang da jeg købte dem hos en slagter gav jeg 350,- pr. kilo!?!? Denne gang gav jeg kun 80,- pr. kilo :o)

Jeg valgte dog at lave retten næsten nøjagtigt som sidste gang, men skulle der være nye læsere, kommer opskiften her... gem den til det bliver koldere og glæd jer :o)

Ølbraiserede svinekæber - 2-3 pers.
ca. 600g svinekæber
2 løg
400g champignon
4 gulerødder
3-4dl mærk øl
1dl fløde
2 spsk tomatpure 
1 spsk dijon sennep
5-6 bagekartofler
1-2dl mælk
salt og peber
olie
smør

Brun svinekæberne godt i en blanding af olie og smør. Krydr med salt og peber og læg dem til side. Sauter løg og gulerødder i små tern og champignon i skiver i gryden. Put de brunede svinekæber tilbage i gryden og tilsæt tomatpure, sennep, øl og lidt vand, så det i hvert fald dækker. Man kan herefter lade det simre på komfuret, men hvis man har en gryde som kan gå i ovnen sættes det derind ved ca. 160 grader, i et par timer.

Til kartoffelmosen skrælles bagekartoflerne og skæres i små tern. Skyl dem rigtig godt, så vandet er helt klart og kog dem UDEN salt indtil de er helt møre. Hæld vandet fra og lad dampe godt af. Pisk kartoflerne med en håndmixer og tilsæt mælk når kartoflerne er godt mosede. Smag til med salt. 

Når der er gået et par timer, sættes gryden med svinekæberne tilbage på blusset, gulerødderne moses lidt med en gaffel i saucen, fløden tilsættes og det skal smages til med salt og peber.

Server mos og sauce sammen, evt. med lidt dampede grøntsager, og nyd :o) Junior var ligeledes stor fan, og de kan vi jo godt lide her i huset :o)

6 kommentarer:

 1. Svinekæber må blive min yndlings efterårsret - de er nemme og SÅÅÅ gode :) 350!!??? Det er jo helt voldsomt - man burde da vist blive kæbe-pusher ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altså også den bedste ret! Mums! Men ja, man skulle vist slå sig ned som kæbe-pusher ;o)

   Slet
 2. Hvor ser det lækkert ud - efter jeg fik det der black angus kød på Flammen, som var lagret i et døgn i øl, så er jeg overbevist om, at den her ret smager helt fantastsik. Yaiks, det var godt!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det smagte også skønt!

   Jeg fik også den ølbraiserede angus på Flammen, og selvom det var godt, så vil jeg næsten vove den påstand, at denne ret er bedre ;o)

   Slet
 3. Det der er megatarveligt - det er en af mine yndlingsretter ;-)
  Men ja, svinekæber kan være utrolig dyre! Min lokale slagter kræver også 300-350 kr kiloet, så jeg har flere gange købt det i Torvehallerne, hvor det plejer at være billigere...

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorry ;o)

   Det er fuldstændig vanvittigt, hvad slagterne kan finde på at tage! Men så er det endnu rarere når man finder et godt tilbud ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...