mandag den 17. juni 2013

Pasta med tomatsauce

Jeg elsker god og spændende mad. Jeg elsker også hyggelig og traditionel mad. Men mest af alt elsker jeg pasta med tomatsauce... Det er ikke den mest spændende, sunde eller interessante ret, men i min verden er det retten over alle retter.

Før husbonden og jeg mødte hinanden har han tit snakket om, at hans mad primært bestod af pasta og kødsauce, min bestod af pasta med tomatsauce. Herhjemme går den under navnet "Min sauce"og når jeg trænger til den ultimative comfort food, er det denne ret der kommer på bordet. I går var en af dagene, hvor den kom på bordet, ikke fordi vi trængte til comfort food, men bare fordi det var lang tid siden.

Tomatsauce - 2-3 pers.

1 løg
1 dåse flåede (cherry)tomater
1-2 tsk salt, efter smag
1dl piskefløde eller madlavningsfløde
1 tsk olie
evt. 1/-2-1 tsk paprika

Pasta efter eget valgt

Hak løget, og sauter i en lille kasserolle i olien til det er godt stegt, men uden at tage for meget farve. Tilsæt tomater, salt og paprika og lad det simre i 15-30 minutter... eller hvor længe du nu gider. Tilsæt fløden, lad det simre yderligere 5 minutter og smag til med salt. Blend derefter saucen helt glat og server straks til friskkogt pasta efter efter valg.

Som tilbehør er det helt klassiske i min verden røde pølser, men det smager også dejligt med et stegt kyllingebryst eller medister til. Saucen kan efter blendning desuden tilsættes nogle sauterede champignon, det smager også skønt :o)


6 kommentarer:

 1. Uhmmm pastasaucen lyder lækker, jeg er til den meget raffinerede udgave: pasta og ketchup ;)

  De røde pølser er dog ikke lige mig, synes de smager lidt for "vandet" - og farven afskrækker mig også lidt, ha ha ha...

  - Maj :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, pasta og ketchup er jo også en rigtig klassiker :o)

   Jeg kender flere der ikke er til røde pølser, og kan på nogle punkter sagtens forstå det, men det smager som sagt også vidunderligt til kylling eller lignende :o)

   Slet
 2. Sådan en omgang kunne jeg altså også godt lige spise og hvis det ikke var fordi den bette herhjemme ikke er fan af pasta OVERHOVEDET! så fik vi det også noget oftere... Synes nu du har formået at fotografere en knapt så pæn ret rigtig godt og indbydende og de røde pølser er efter min mening lige i øjet ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød :o) Det er nemlig ikke den smukkeste ret i verden, og jeg havde også lidt problemer med at få nogle indbydende billeder, men var egentlig okay tilfreds med resultatet, men jeg er glad for, at du synes det ser indbydende nok ud :o)

   Det er en skam, at det er en lille pasta-nægter I har derhjemme... men mon ikke det ændrer sig på et tidspunkt :o)

   Slet
 3. Pasta og tomatsauce har også altid været min favorit - jeg laver en meget rustik udgave med masser af grøntsager i og lidt chili og hvidløg. Jeg tror dog helt klart at min bedre halvdel hellere ville have din udgave, da han ikke er så vild med grøntsager i mad ;). Da jeg var ung og boede selv, var min signaturret spaghetti med tun, majs og ketchup ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også stor fan af en lidt mere rustik tomatsauce, men denne her udgave er alligevel toppen for mig :o) Hihi, altså de mænd! Du må prøve denne udgave så :o)

   Spaghetti, tun, majs og ketchup er så meget en ret hvor man altid kan have alle ingredienserne i skabet i laaaaang tid, hvilket var det bedste dengang man var ung og smuk :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...