mandag den 8. juli 2013

Paneret kuller med dildstuvede kartofler

Endelig et helt normalt måltid på bloggen. Der har været så meget run på i de sidste par uger, at der nærmest ikke har været tid til at spise (ej, det er løgn ;o) og så har jeg ovenikøbet været ramt af sygdom her i weekenden, så det er en værre redelighed.

Siden vi stoppede vores abonnement hos Skagenfood, har mængden af fisk på bordet desværre ikke været så stor, og jeg savner vores abonnement meget, men lige i øjeblikket er der desværre ikke finanserne til det. Men vi prøver at komme forbi fiskemanden, når han er på besøg ved Brugsen om torsdagen. Vi er jo desværre nok blevet lidt forvendt og synes udvalget i supermarkederne er lidt for kedelige.

I torsdags stod menuen på en lækker omgang hjemme-panerede kuller fileter og dildstuvede kartofler. Måske ikke det mest sommerlige eller traditionelle tilbehør til en fisk, men et par gange har vi fået dildstuvede kartofler til vores fisk på Svinkløv Badehotel og det passer altså overraskende godt til :o)

Paneret kuller med dildstuvede kartofler (3 pers.)

500g kullerfilet (eller en anden hvid fisk)
2 æg
2 dl rasp
2 spsk olie
2 spsk smør
salt og peber

1 kg små kartofler
1 spsk mel
1 spsk olie
2-3 dl mælk
1/2 bundt dild
salt og peber

Start med at skylle, skrubbe, skrabe eller skrælle kartoflerne alt efter deres tilstand. Put dem i en gryde og kog dem i letsaltet vand indtil de er møre. Hæld vandet fra og stil dem til side.

Dup fisken før og fjern eventuelle ben. Slå æggene ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen med en gaffel. Hæld rasp i en anden dyb tallerken. Dyb fiskefiletterne i ægget først, sørg for at det bliver dækket på begge sider. Put dem derefter over i raspen og vend filetterne rundt til de er godt dækkede.

Rør 1 spsk olie og 1 spsk mel sammen i en gryde, varm op og tilsæt gradvist mælken, mens der piskes grundigt, for at undgå klumper i saucen. Tilsæt mælk indtil du har en passende tykkelse på saucen, den må gerne være lidt tyk når det er stuvede kartofler. Tilsæt kartoflerne, evt. skåret halvt igennem og varm dem godt igennem. Skru ned, så det ikke brænder på, og lad dem simre langsomt mens du laver fisken færdig. Tilsæt til allersidst skyllet og hakket dild.

Varm olie og smør op på en stor pande og steg de panerede fisk derpå, helst så de kun bliver vendt 1 gang. Det tager 3-4 minutter på hver side. Steg evt. af 2 omgange, hvis der ikke rigtigt er plads på panden.

Server straks fiskene sammen med de skønne kartofler og nyd.

6 kommentarer:

 1. Det ser bare lækkert og sommerligt ud! Jeg ville også gerne have sådan et abonnement på fisk, men det er bare en ret stor del af madbudgettet der ryger på det, så derfor har vi heller ikke bestilt det endnu. Ville dog ligesom dig ønske at supermarkederne var lidt bedre til at have et bredere udvalg af fisk, for laks, torsk og rødspætter kan godt blive kedeligt i længden. Og når man nu bor i et land med så meget vand omkring, så burde det også være afspejlet i fryse-/køledisken. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var lige så lækker og sommerligt, som det ser ud :o)

   Det er vanvittig skønt med sådan et abonnement, men nej - det er bestemt ikke gratis! Jeg synes også, at det er mærkeligt at der er så skidt et udvalg i supermarkederne, når der er så meget vand i Danmark, men jeg ved ikke om det skyldes forbrugernes frygt for nye og "farlige" fisk ;o)

   Slet
 2. Uhmmm hvor ser det bare godt ud søde! Sådan en fisk går jeg jo heller ikke af vejen for og egentlig tror jeg det er ret så godt, at jeg ikke har haft abonnement på fisk endnu, for jeg ville med garanti få øjnene åbnet på vid gab og stå og krejle fisk hver onsdag OG lørdag på torvet her i Aalborg ;) lige nu lumre jeg i min uvidenhed og har hjembragt en omgang fiskefars frisk fra Føtex til ugens fiskeindslag ;)
  TAK for inspiration til tilbehør til de skønne fisk - jeg synes altid jeg køre i det samme - kogte kartofler drysset med grønt og med persillesauce til, ovnkartofler eller fritter - der er min opfindsomhed ikke kommet så langt endnu ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det smagte også vidunderligt :o)

   Det er meget en øjenåbner, men derfor er det også godt, at der i det mindste findes fiskemænd rundt omkring, selvom de kørende som regel er de bedste :o)

   Jeg synes også at det er svært med tilbehør, men en gang imellem skal det være lidt nyt!

   Slet
 3. Nøj det ser godt ud. Er vild med dild, så tror da familien skal udsættes for dette en aften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var SÅ godt, så jeg synes klart, at du skal udsætte familien for det en dag :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...