tirsdag den 30. juli 2013

Salat med kylling og croutoner

I går aftes fik vi denne dejlige sommeagtige salat. Desværre er junior, som før nævnt, ikke den store fan af salat, hvilket jeg egentlig også godt kan forstå - det er ikke nok for sådan en bette størrelse. Til gengæld synes han, at det altsammen var MEGET spændende da han sad på køkkenbordet, mens jeg lavede maden :o)

En salat som denne har ikke som sådan nogen opskrift og er som de fleste salater jeg laver baseret på hvad jeg lige har lyst til og hvad jeg har i køleskabet.

Derfor kommer der heller ikke rigtigt nogen opskrift, kun på croutonerne, som smagte SÅ godt! Mums! Men salaten bestod af:

Hjertesalat
Grønne druer
Æble
Tomater - hjemmedyrkede!
Lidt sprødstegt parmaskinke
Stegt kyllingebryst i skiver
Croutoner
og en enkel dressing


Croutoner
2-3 skiver daggammelt brød, så lyst eller groft som du har lyst til
1 spsk olie
25-50g smør
2 fed hvidløg
salt

Skær brødet i tern. Varm olie og smør op på en pande og tilsæt presset hvidløg. Tilsæt derefter brødternene og steg dem ved mellem varme indtil de er sprøde og gyldne. Man kan lave dem mere eller mindre usundt, der er dog ingen tvivl om, at rigeligt smør gør bedre :o) Hæld dem til sidst over på lidt køkkenrulle og put dem derefter ovenpå salaten.


4 kommentarer:

 1. Mums! Det er helt sikkert en salat, der kunne falde i mandens smag herhjemme - har dog min tvivl med hensyn til mit kræsne barn! Han spiser efterhånden kun havrefras og rugbrød herhjemme... :S

  SvarSlet
  Svar
  1. Den smagte også skønt :o) Ja, de børn er skisme ikke lige sådan! Det sker stadig jævnligt at junior nærmest ingen aftensmad får, fordi han ikke vil spise noget af det! Her er, som tidligere nævnt, pasta altid et hit, men heller ikke så meget andet!

   Slet
 2. Åhh croutoner med hvidløg. det er da alt for lang tid siden vi har fået dem :-) Tak fordi du mindede mig om den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Croutoner med hvidløg er bare SÅÅÅÅ godt :o) Så det var så lidt :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...