Det er meget vigtigt, at når man læser dette, så skal man have et åbent sind :o) Det lyder nemlig ret mærkeligt, men det smager faktisk forbavsende godt! Som husbonden sagde: "hver gang jeg tager en bid tænker jeg - det er soja, men det virker!"
Kokosrisengrød med mango og soja-sirup
4 pers.
125ml vand
250ml mælk
evt. nogle sprøde småkager - fx. havregrynskager
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Hæld grødrisene i og lad dem koge i 2 minutter. Tilsæt mælk, kokosmælk, 2 spsk sukker og en flækket vaniljestang og bring det atter i kog under omrøring. Skru godt ned for varmen, læg låg på og lad det simre i ca. 30 minutter eller indtil risene er møre. Rør en gang imellem og pas på, at det ikke falder på bunden.
Bland 3 spsk sukker og 2 spsk Kikkoman Less Salt Sojasauce i en lille kasserolle og kog det i nogle minutter indtil det bliver en mellemtyk sirup (lidt ala ahornsirup) og stil til side. Når risengrøden er færdig hældes den i en skål og sættes på køl i 5 minutter. Skræl imens den halve mango og skær den i meget små tern.
Fordel den let afkølede kokosrisengrød på 4 tallerkener og bred det godt ud, så det kun er ca. 1-1½ cm tykt. Pynt med mangostykkerne og hæld en smule af sojasiruppen over. Server evt. med en sprød lille småkage til og lad dig overraske over hvor godt det faktisk smager!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar