torsdag den 9. august 2012

Nesquick Macarons med Cookie Dough Buttercream

I anledningen af mine forældres bryllupsdag var alle os børn, svigerbørn og børnebørn inviteret til en omgang frokost. Sød som jeg var tilbød jeg naturligvis at bage et eller andet. Min mor ville gerne have macarons, så det blev det til - hele 2 slags, men de kommer hver for sig.

Jeg blev inspireret af en opskrift fra Raspberri Cupcakes, men valgte at lave dem med almindelig Nesquick i stedet for jordbær Nesquick, som er nævnt i opskriften. Men ellers fulgte jeg den nærmest slavisk

Nesquick Macarons med Cookie Dough Buttercream (fra Raspberri Cupcakes)

Macarons:
100g (ca. 3 stk.) past. æggehvider - helst stuetemperatur
110g mandelmel (jeg brugte Dr. Oetker - skønt produkt!!)
150g flormelis
50g Nesquick
50g sukker

Start med at lægge bagepapir på 2 bageplader. Put flormelis og Nesquick i en foodprocessor og lad det køre lidt, så der ingen klumper er i. Tilsæt mandelmel og lad det køre i 30 sekunder, til det er godt blandet. Overfør til en stor skål, og sæt det til side. Pisk æggehviderne i en røremaskine eller med en håndmixer, når de danner bløde toppe tilsættes sukkeret gradvist, mens der piskes videre. Fortsæt med at piske, indtil marengsen er stiv.

Bland marengs og den tørre blanding sammen. Man skal ikke være alt for forsigtig, men samtidig er det vigtigt ikke at mixe for meget. Blanding skal være helt blandet sammen, og massen skal begynde at blive en smule blank igen.

Put blandingen i en sprøjtepose og lav små kager med en diameter på ca. 2,5-3cm på bagepladerne. Bank pladen ned i bordet et par gange, således at eventuelle bobler forsvinder. Lad bagepladerne stå og hvile i 30-60 minutter og bag derefter kagerne i en 140-150 grader varm ovn i 15-20 minutter. Test om de er færdige ved at se, om du kan løfte en af pladen. Jeg bagte desværre mine lidt for længe, men de skal samtidig være færdige, så test et par gange. Når de er kølet lidt af på bagepladen, tages de forsigtigt at papiret og sættes til afkøling på en rist.




Cookie Dough Buttercream:
115g blødt smør
1/4 cup lys muscavado sukker
1 cup sigtet flormelis
1/3 cup mel
1/4 tsk salt
1 spsk mælk
korn fra 1 vaniljestang
1/2 cup små chocolate chips eller finthakket mørk chokolade

Pisk smør og muscavadosukker sammen i en står skål i en røremaskine eller med en håndmixer, indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt gradvist den sigtede flormelis, og pisk godt igen. Pisk mel og smør i, indtil det er netop blandet. Med maskinen på lav hastighed tilsættes mælk og vaniljekorn indtil det er godt blandet. Vend chokoladen i og sørg for at det er godt fordelt.

Læg et godt lag af cremen mellem 2 macaron-skaller, og stil dem på køl natten over. Server ved stuetemperatur med rigelige mængder mælk, kaffe eller te :o)



Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm - de er såååååå gode!! Jeg påtænker, at lave smørcremen en gang til nogle cupcakes, det kan kun blive godt :o)

16 kommentarer:

  1. Nøj hvor er de flotte!! Du har bare helt styr på de macarons nu!
    Kan godt lide ideen om Nesquick og cookiedough filling i macarons, det behøver ikke altid være så fancy! Men bare pure indulgence!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o) Men det er nu stadig lidt med held, for de andre jeg bagte var ikke nær så pæne ;o) Det her er klart pure indulgence!

      Slet
  2. De ser altså utrolig lækre ud... Det burde næsten være ulovligt at sætte sådan nogle lækre billeder ind !! :)

    TUSIND tak for opskriften, de skal helt sikkert prøves!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - jeg beklager ;o) Du må klart prøve dem, for de er virkelig lækre!

      Slet
  3. Genialt Camilla :) åf dem kunne jeg godt tænke mig at smage. Smukke, smukke billeder.

    SvarSlet
  4. Mums, dem må jeg hellere prøve at lave...de lyder bare FOR lækre!!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det skulle du tage at gøre, for de ER lækre :o)

      Slet
  5. De er lige til det fineste konditori. Men hvad betyder, "og massen skal begynde at blive en smule "bland" igen." Bragte du det ord med hjem fra England?
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o) Ups, det var en tastefejl, der skulle stå blank - men det er da rart at vide at der er nogle der læser opskriften :o)

      Slet
  6. Ej, de er jo latterligt smukke! Det burde være forbudt som almindeligt menneske at kunne lave macarons, der blive så pæne.
    Jeg kunne nu også sagtens finde på at liste cremen over på nogle cupcakes.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - det er nu stadig mest held, når jeg har succes med macarons'ne :o) Prøv det, og rapporter gerne tilbage ;o)

      Slet
  7. Hov undskyld, jeg glemte et "r". Jeg mente naturligvis "bliver". Nu håber jeg ikke nogen bliver sure over min fejl og begynder at komme med onde stikpiller...

    SvarSlet
  8. Bare lige for at ingen - heller ikke Bitten - skal være i tvivl. Det var absolut ikke en ondskabsfuld kommentar - jeg kender kun ordet "bland" på engelsk - ikke at jeg syntes det ord passede i konteksten, men det er jo en yndet "ting" at bruge engelske ord i danske tekster på badbloggene her i landet. Det kunne jo være, at I havde "opfundet" en ny betydning af ordet. Det var en venlig henvisning til, at Camille lige havde været på ferie i England, og ikke at jeg synes, hendes mad er "bland"!
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tog heller ikke din kommentar som ondskabsfuld, så ingen sure miner her. Du skrev en fin kompliment og gav dig også til kende. Der hvor jeg kan blive ked af en kommentar, er når folk KUN er negative, og ikke skriver navn eller noget! Men jeg er glad for at du spottede fejlen, for nej, ens mad skal helst ikke være "bland" ;o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...