mandag den 2. juni 2014

Hjemmelavet jordbærsaft

Jeg har fået stor respekt for at bruge frossen frugt uden at give det et opkog først. Det er til gengæld ikke så smart til en smoothie, hvor de jo gerne skal være frosne. Derfor har jeg fået for vane at købe en stor 2,5kg pose i Metro, hvor jeg så koger det hele op og fryser i portionsstørrelser. Det betyder naturligvis at jeg kun kan bruge frugten kold, men det bliver som nævnt også altid brugt til smoothies, så det er jo okay. Sidste gang jeg gjorde det lavede jeg lidt lækkerier ud af det saft der var tilbage efter opkoget og her kommer det første indlæg :o)

Opskriften er baseret på sådan en 2,5kg pose, men det er naturligvis muligt at nedskalere den.

Hjemmelavet jordbærsaft
ca. 1,3 liter

2,5kg frosne jordbær
400-500g sukker
1 vaniljestang
atamon

Hæld jordbærene (gerne let optøede i en stor gryde. Kog dem op og giv dem et par minutter eller 5, så du er sikker på, at de alle har fået det minut der bliver anbefalet. Si saften fra bærerne og frys bærerne i portionsstørrelser. Hæld saften tilbage i gryden, tilsæt sukker og vaniljestang (flækket på langs) og kog det i 15-20 minutter. Jeg er ikke helt sikker på mængden af sukker, men smag det eventuelt til efter 10 minutter. Det skal være ret sødt, men stadig smage af jordbær.

Hæld den varme saft (minus vaniljestang) i skoldede flasker, eventuelt skyllet i atamon, og sæt dem på køl. Bland saften op med vand efter smag, når den skal nydes kold og lækker!

6 kommentarer:

  1. Om det er frossen eller frisk udenlandsk frugt - det er ét skidt, og der advares konstant mod at bruge dem rå; de skal opvarmes til 75°, tror jeg, det er.
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er muligt - jeg ved bare, at nu om dage står det i hvert fald på poserne med frossen frugt :o) Men ja, det er korrekt at det er 75 grader

      Slet
  2. Uhmmmm ELSKER hjemmelavet jordbærsaft :D

    SvarSlet
  3. Ser skønt ud - det er korrekt at man skal opvarme til mindst 75 grader i mindst et minut og så nedkøle til mindst 5 grader inden for 3 timer. Man kan så fryse ned selvfølgelig, og der er ikke nogen risiko forbundet ved at varme det op igen, det kan højst tabe lidt i smag, men i forhold til bakterier nulstiller man ved opvarmning til min 75 gr

    SvarSlet
    Svar
    1. Det smagte også skønt. Det er netop det jeg plejer at gøre - varme op og så fryse det igen. Jeg kender i øvrigt godt reglerne for opvarmning og nedkøling - jeg er den heldige ejer af et hygiejnebevis ;o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...