Min tidligere kollega havde også bedt mig lave kage som hun kunne tage med på arbejde (som er min tidligere arbejdsplads) Derfor fik hun i dag 2 næsten identiske kager med - den ene dog med flere fejl end den anden!
Resultatet blev fint, men inden de var helt færdige så den ene af dem skrækkelig ud! Ellers var de magen til dem fra i lørdags.
Som sagt har jeg aldrig oplevet noget lignende, end hvad der skete med fondanten på den ene kage - det var heldigt at jeg på forhånd havde valgt at der skulle være en RI kant, det kunne da skjule det lidt!...
Den knækkede fuldstændig, og var helt umulig at arbejde med!
Hvad har du brugt til overtræk?
SvarSletHej Heidi,
SvarSletjeg har brugt fondant fra kagebutikken, som jeg har brugt til langt de fleste af mine kager, og jeg har aldrig oplevet noget lignende før.
knus
Camilla
Ih hvor trist at den knækkede, er sikker på, at de blev glade for den alligevel - de ser lækre ud :-)
SvarSletHåber gemalen er ved at være frisk igen.
Knus,
Helle
Knæk eller ej, jeg ville blive overlykkelig for sådan en smuk kage :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
sikke fine kager du har lavet :)
SvarSlethilsen Leneskage-design ;)
Rigtig smukke kager Camilla!
SvarSletUhh man ærgrer sig SÅ meget, når det ikke lige vil som man vil og jeg tror umiddelbart at den fondant der har været for tør... Jeg ville skrive til kagebutikken og høre dem ad, for det kan da ikke passe at den skal se sådan ud! Det har jeg godt nok heller aldrig oplevet med deres egen fondant. Derimod med min hjemmelavede MMF og det var fordi den var for tør!
Godt at du kunne redde den i det mindste! Synes virkelig de er blevet super flotte :D
Kram Agnethe
Hej Helle,
SvarSletja - jeg synes det var skide irriterende, men heldigvis gik det alligevel
Jo, jo - husbonden er helt på toppen igen :o)
knus
Camilla
Hej Birthe,
SvarSlettak for de søde ord :o) Heldigvis bragte de også stor lykke på min gamle arbejdsplads
knus
Camilla
Hej Lene,
SvarSlettak for de søde ord - men jeg synes nu at dine er meget flottere :o)
knus
Camilla
Hej Agnethe,
SvarSlettak for de søde ord :o)
jeg har også tænkt mig at skrive til dem - for jeg synes bare det er meget mærkeligt når jeg laver 2 på samme tid og det kun er den ene der er dum!
Jeg gik meget hurtigt over til at bruge fondant i stedet for MMF, men jeg synes også det blev lidt tørt
knus
Camilla
Hejsa
SvarSletVed godt det over et år siden du lå oplægget ind..
Men ved ikke om du ved,at hvis det sker igen(håber jeg da ik) skal du trykke fondanten ligeså forsigtig opad med den ene hånd, mens du så trykker fondanten stille og roligt sammen med fingrene med den anden hånd...
Håber det kan bruges...
Kh Nathalia ;o)
Hej Nathalia, tak for dit tip, også selvom det var et år siden :o) Jeg plejer faktisk også at gøre som du siger, men jeg har aldrig før eller siden oplevet en kage der opførte sig på den måde. Selvom jeg prøvede som du forslår blev den ved med at sprække! Så det var nok bare en træls fondant!
SletHejsa
SletVBK...Ja det ihvertfald træls,især hvis det er en fondant man plejer at bruge og den så opfører sig sådan og man ikke har noget ekstra liggende man lige kan snuppe...
KH Nathalia
Dejlig side du har, jeg er selv helt ny i faget og har kun lavet 6 kager hihi(ikke noget iforhold til dig sss)...Derfor tænkte jeg, at du jo nok vidste det..Ville bare lige skrive det alligevel, hvis der var andre der kunne bruge det...
SletHåber jeg får lavet rigtig mange kager fremover...
KH Nathalia
Du har helt ret, det kunne jo være at jeg ikke vidste det, så det var fint at du skrev det :o) God fornøjelse med din fremtidige kagebagning - det er altså sådan en hyggeligt hobby :o)
SletElsker din side ;o)
SvarSletSpørgsmål : Hvor tyk/tyndt skal fondanten rulles ud og hvordan gør jeg for det ikke går istykker.
Går det nemmere istykker når det tykt/tyndt og hvad er bedst...
Hvis det for tyndt kan man vel heller ikke bruge crimper...
Kh Nathalia
Tak :o) Jeg synes det er lidt svært at svare på - det er lidt en føling synes jeg, når man står der. Men det er klart, hvis den bliver FOR tynd, ja så er sandsynligt at den går i stykker. Så der er som regel bedre, at den er lidt tykkere, men det er der mange af dem, som ikke så godt kan lide smagen af fondant, der er kede af. Men jo mere erfaring du får, jo tyndere kan du nok også lave det - men ulempen ved en fondant der er for tynd, er også at underlaget skal være det pænere!
SletHvis det til gengæld er alt for tykt kan det være lidt svært at få pænt fx. ned af siderne. Men som sagt, det er lidt en smagssag - min fondant er nok ca. 3-4mm i tykkelse, som regel.