onsdag den 26. januar 2011

Grøntsagspaella med Chorizo og Rejer

Så er det lille hjem blevet ramt af sygdom endnu engang. Husbonden kæmper med noget influenza, men vi håber at det snart blive bedre - altså vi skal jo i IKEA på lørdag!! :o)

Derfor har jeg heller ikke blogget om de sidste dages mad, for det har ikke ligefrem været kulinariske mesterværker. I dag fik vi Grøntsagspaella med Chorizo og Rejer, som med en smule ændringer var fra Skagenfood

  • 2 stk peberfrugter
  • 1 stk squash
  • 1 pk thaiasparges
  • 2 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille stærk chorizopølse, 150-200 g
  • 4,5 dl basmatiris
  • 1 l varm grøntsags- eller hønsefond
  • 1 knivspids safran
  • ½ dåse kikærter - brugte lidt tigerrejer i sted
  • 100 g kalamataoliven - undlod
  • olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde
Rens og trim alle grøntsagerne. Skær peberfrugterne i strimler, skær squashen i små tern og snit aspargeserne i 2 cm lange stykker med et skråt snit. Hak løg og hvidløg fint og skær chorizoen i små tern. Rist løg, hvidløg og chorizo i lidt olie til det hele er let gyldent. Skyl risene godt under koldt vand, kom dem i gryden og sauter 2 min. Kom hønsefond og safran ved og lad det simre under låg 8 min. Rør peberfrugt, squash og asparges  i og lad det simre yderligere 5 min. Vend rejerne i, lad det stå til de er varme, og smag til med salt og peber.

Det smagte rigtig dejligt, og var supernemt at lave

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...