tirsdag den 6. december 2011

Aspargeskartofler med mandler, forårsløg og timian

Jeg er virkelig bagud med at blogge, og det er i hvert fald ikke brodering af pakkekalender der tager alt min tid! ;o) Forleden dag fik vi en ret til aften, som jeg måske nok var en smule usikker på, men som faktisk smagte helt forrygende - Aspargeskartofler med mandler, forårsløg og timian og ovnbagt laks.


Aspargeskartofler med mandler, forårsløg og timian (Skagenfood)
750 g aspargeskartofler
4 stk forårsløg
50 g ristede mandelsplitter
1 tsk friske timianblade
4 spsk smør
salt og peber

Skrub kartoflerne godt og kom dem i en gryde, dæk med koldt vand og kom 1 spsk. salt ved. Kog kartoflerne uden låg i 15-20 min. til de er lige netop møre. Trim forårsløgene og snit dem i 1 cm brede stykker med et skråt snit. Hæld kartoflerne over i et dørslag, dæk til med et viskestykke og lad kartoflerne dampe af 5 min. Sauter imens forårsløgene i al smørret til de er møre, men stadig flot grønne, og rør timianbladene i. Halver kartoflerne på langs og vend dem i sammen med mandlerne. Smag til med salt og peber og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.



Jeg brugte mandlerne som jeg fik i min goodiebag til madbloggertræf tilbage i marts måned. De er fra Helios, og hold nu da helt fast de var gode!!! Jeg kan normalt godt lide mandler, men de kan godt have tendens til at være en smule bitre, men disse er simpelthen så søde, at det forstår man slet ikke! Jeg er så meget fan, at jeg tror desværre at jeg får svært ved at spise andre slags mandler uden at tænke på disse med længsel i blikket :o)


2 kommentarer:

  1. Det var også virkelig lækkert! Mere end jeg havde forestillet mig :O)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...