torsdag den 19. april 2012

Kyskager med lakrids

Som nævnt i forrrige indlæg var jeg i går til middag hos Kristine, og det betyder jo en værtinde-gave. Jeg fandt den fineste lille krukke patent-låg til søde sager, men jeg syntes ligesom der manglede lidt, så derfor valgte jeg at lave lidt søde sager og putte i - det blev til kyskager med lakrids (MUMS!) Ikke nok med at de smager dejligt, de ser også fine ud med deres marmorerede overflade, og især på bunden kan man virkelig se farveforskellen :o) Jeg tog udgangspunkt i en opskrift jeg før har brugt, men tilføjede så bare lidt Lakrids-sirup fra Johan Bülow. Anyway, jeg smider lige opskriften under alle omstændigheder.


Kyskager 40-50 stk.
2 æggehvider
125 g sukker
ca. 2 spsk lakrids-sirup -

Piske æggehvider og sukker sammen i en skål med en håndmixer, eller i en røremaskine, i ca. 15 minutter eller til sukkeret er opløst. Hæld lakrids-siruppen i blandingen i en tynd stråle, og vend det forsigtigt sammen, du skal stadig kunne se en farveforskel på marengsen.
Fyld marengsen i en sprøjtepose med en stor tyl, og lav kyskagerne på en bageplade med bagepapir.
Bag i ca. 1½ time ved 130 grader (varmluft 120). Lad dem køle af, og spis.

10 kommentarer:

 1. Jeg kan ligeså godt indrømme det - jeg spiste et par stykker som desseert til morgenmaden :) NØJH MANNER! Jeg skal da lige love for, at mit lakridshjerte pludselig galoperede ekstra stærkt. Sikke en godte :) TAK!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi - ja, de var ikke så ringe endda, hvis jeg selv skal sige det ;o)

   Slet
 2. Orv, man kan jo SE lakridsen SPRINGE ud af dem... EJ de ser gode ud..

  SvarSlet
 3. Kan man bruge lakridspulver fra samme producent eller bliver det noget værre noget???

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, det ved jeg næsten ikke. Men umiddelbart tror jeg godt det kan lade sig gøre :o)

   Slet
 4. Nøj de ser gode ud.. Det kan da kun være en god kombination :-) elsker lakrids :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tro mig - de var MEGET lækre, jeg kunne slet ikke stoppe igen :o)

   Slet
 5. Meget lækre! Men massen skal virkelig piskes tyk/sej ellers bliver de helt flade. Mine hang fast på bagepapiret- hvad skulle jeg have gjort anderledes??

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Ja, den skal piske MEGET! Hm, umiddelbart vil jeg tro, at de ikke har bagt længe nok? Jeg plejer som regel at bage marengs og sådan noget på silikone-bagepapir, netop for at undgå at det hænger fast. Men ellers har jeg desværre ikke rigtigt noget bud

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...