Da vi sidste sommer var i på ferie i Cornwall spiste vi naturligvis op til flere Cornish Pasties. Lige siden har jeg haft lyst til at forsøge mig med at lave dem selv, og det gjorde jeg så endelig her i forrige uge eller hvornår det nu var :o)
Cornish Pasties - 6 stk (The Great British Book of Baking)
Dejen:
450g hvedemel
et stort nip salt
100 koldt smør
100g koldt svinefedt
200ml iskoldt vand
Fyldet:
200g kartofler
200g magert oksekød
1 lille løg
100g majroe eller kålrabi
salt og peber
1 æg til at pensle med
2 bageplader, beklædt med bagepapir
Hæld mel, salt og de 2 slags fedt i foodprocessoren. Kør det indtil det er godt blandet og lidt ligesom sand. Tilsæt vandet og kør indtil det KUN lige er samlet. Du må endelig ikke køre for længe! Pak dejen ind i film og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter inden den skal bruges.
Forbered i mellemtiden fyldet. Skræl, halver og skær kartoflerne i stykker på ca. 3-4 mm i tykkelsen, og læg dem i koldt vand indtil de skal bruges. Skær kødet rent for eventuelle scener og fedt, og skær dem i bitte små stykker på størrelse med en lillefingernegl. Skær løget i tynde halvmåner og skræl majroe eller kålrabi i stykker af samme størrelse som kartoflerne, men lidt tyndere.
Tænd ovnen på 220 grader. Del dejen i 6 lige store portioner, rul hver del til en kugle og rul dem derefter ud i jævne cirkler - ca, 15cm i diameter. Hvis kanten er en lidt ujævn, brug da en tallerken til at trimme kanten rundt.
Placer løg langs den ene side af hver cirkel og læg derefter et lag majroe eller kålrabi ovenpå. Drys med salt og rigeligt peber. Put kødet ovenpå, krydr igen med salt og peber, og læg til sidst kartoflerne ovenpå, og krydr KUN med peber. Fugt kanten på den ene halvdel med lidt vand, og fold den anden halvdel over. Pres kanten godt sammen, start i midten og arbejd ud mod siderne. Fold dejen over sig selv for at få en fin kant hele vejen fugt - fold enden nedenunder, når du når slutningen for at sikre den.
Læg pasties'ne på bagepladerne, og pensl med sammenpisket æg. Bag i 15 minutter ved 220 grader, til de er brunet. Skru ned til 180 grader og bag dem yderligere 15 minutter. Sluk derefter ovnen og lad dem så i 15 minutter længere. Tag dem til sidst ud af ovnen, og vent 5 til 10 minutter inden de serveres.
Ifølge opskriften er det noget mere omstændigt at lave dejen, men jeg synes den letteste måde er foodprocessoren, derfor har jeg omskrevet opskriften til det.
Vi syntes, at det smagte ganske godt, men var også en lille bitte smule kedeligt - dejen var super, men fyldet var lidt intetsigende. Derfor indgår jagten nu på en bedre, men stadig autentisk, opskrift :o)
Hej Camilla!! That looks a lot like what we call empanadas. I shall share some with you when I get to Denmark.
SvarSletHave a nice week!
EMILIO!
I had to look up empanadas, and the resemblance is obvious :o) I definitely must try empanadas, if not earlier, then when you are in the country :o)
Slet