Der er ikke helt styr på tingene herhjemme i øjeblikket, vi stresser lidt og har alt for meget om ørerne i øjeblikket. I tirsdags var vi til Juniors oldemors begravelse, det er aldrig rart, og altid meget drænende :o( Men sådan er det jo nogle gange. Vi spiser dog stadig og som det tit sker, når jeg er en smule stresset tyr jeg til klassikerne, og i dette tilfælde forloren hare.
Forloren hare (3-4 pers.)
500g hakket svinekød
1 løg
1 æg
2-3 spsk mel
½-1 dl mælk
salt og friskkværnet peber
1 pakke bacon
1 glas champignon
Der er mange måder at lave fars på, og sikkert nogle der er mere rigtige end andre. Men jeg er personligt glad for at bruge min foodprocessor til at lave fars. Derfor er denne opskrift også baseret på det.
Pil løget og del det i kvarte. Put dem i foodprocessoren og hak dem. Tilsæt mælk og æg og kør igen, indtil løget er helt helt finthakket. Tilsæt kød, mel, salt og peber og gør til det er godt blandet.
Tag kniven ud, tilsæt et glas champignon uden væde, og bland det godt sammen. Form et aflangt farsbrød i et ovnfast fad, læg baconen på og stil det i ovnen ved 200 grader. Efter 10 minutter tilsættes lidt vand til fadet og haren steger videre i 40-50 minutter.
Brug væsken i bunden til at lave sauce med og server med kogte kartofler og dine foretrukne grøntsager.
I sidste weekend var vi en tur i Ikea for at købe køkkenmøbler og bogreoler. Junior var klart med på at hjælpe med at samle dem :o) Bortset fra, at han udemærket var klog over, hans værktøj i hvert fald ikke duede og at han hellere ville bruge det rigtige
;-D Der er da vist en lille håndværker gemt i junior, men hvordan med rosenkålen, er han også begejstret for dem?
SvarSletJa, det tror jeg faktisk, at der er :o)
SletHan ELSKER rosenkål! Men om det bliver ved, er jo ikke til at vide :o)
Er ked af at høre med juniors oldemor.
SvarSletI denne uge har jeg også tyet til traditionelle retter. Den har fx stået på frikadeller og hakkebøf med bløde løg. Med kogte kartofler til. Det får vi ellers aldrig. Men kæresten havde forespurgt det;-)
Tak, hun havde heldigvis haft et langt og godt liv.
SletTraditionelle retter er altså bare det helt rigtige en gang imellem :o)
Mmh, jeg fik også forloren hare igår - det smager simpelthen fantastisk B-)
SvarSlet- Anne
Forloren hare er altså en konge-ret :o)
SletNååhh den lille håndværker er cute :-)
SvarSletJa, han er lidt nuttet :o)
SvarSlet