mandag den 4. februar 2013

How to - Fondant Roser

Her da jeg skulle lave bryllupskage tænkte jeg, at det måske var en god idé at lave en lille how to på roserne. Jeg har forsøgt at tage billeder af hele processen, så dette er et noget billedtungt indlæg! Hvis der er noget jeg har glemt at forklare, så sig endelig til.



Det skal du bruge:

Fondant
Pastafarve
Tyloselim
Tylosepulver
Blomstertråd
5-bladsudstikker
Ball tool
Pensel
Duster med maizena
Silikonemåtte
Rullepind
Skumpude
evt. en Calyx udstikker
et stykke flamingo 
noget til at hænge tørre blomsterne på - fx. et cupcakestativ

Start med at indfarve lidt fondant i den ønskede farve, og tilsæt tylosepulver efter anvisning. Sørg for ikke at lave for meget af gangen og pak det du ikke lige bruger grundigt ind, så det ikke tørrer.

Tril små kugler på størrelse med en ært.

 Tril dem derefter til små kegler.

Buk enden på din blomstertråd (jeg har det en tråd i 4 stykker), så fondanten ligesom har noget at gribe fast i.

Dyp tråden i din tyloselim, sæt keglen på.

Sæt keglerne til tørre - de skal være helt tørre, så lad dem gerne tørre natten over

Så skal du have fat i din 5 bladsudstikker. Man kan også få dem uden spidsen på bladene, men jeg synes denne giver det flotteste resultat.

Rul fondant, stadig tilsat farve og tylosepulver, tyndt ud og stik nogle stykker ud - start blot med et par stykker, når du bliver mere vant til at lave blomsterne kan du tage lidt flere.
Brug en ball too til at glatte kanterne ud på skummåtten. Skummåtten giver efter som underlag og tillader dig at arbejde med fondanten uden at den går i stykker.

Bladen skal gerne blive lidt bøjede.

Til denne første omgang, skal bladene kun lige arbejdes med i kanten. Vend dem på hovedet og lad dem ligge indtil næste skridt.

Smør tyloselim på bladene - 2/3 dele af vejen ud til kanten og sæt en kegle på tråd igennem. Man kan forhåbentlig se på billedet, hvordan bladene krøller den modsatte vej fra billedet ovenover.

Sæt de 5 blade om keglen i ovenstående rækkefølge. De skal ligge ret tæt, og den først skal helst dække keglen så meget som muligt.

For at få roserne til at se så naturlige ud som muligt, er det en god idé at bukke lidt tilfældigt en anelse nedad. Ikke nødvendigvis dem allesammen. Hvis du stopper her, har du en meget yndig rosenknop.

Hæng rosenknoppen med bunden opad til tørre. Jeg plejer at lave alle dem allesammen til dette trin inden jeg fortsætter med næste omgang blade.

Til den næste række af blade, skal du bruge dit ball tool på lidt mere af bladet, sådan at det bliver lidt større. Til samligning er de andre blade ikke behandlet endnu ovenfor.

Igen skal du få bladene til at bølge lidt, vend det om og lad dem ligge.

Smør tyloselim på igen, sæt rosenknoppen ovenpå ligesom sidst.

I denne omgang, er det ikke helt så striks en måde, bladene sættes fast på. Men forsøg at tage fra forskellige stedet igen. Sørg igen for at blandene bliver bukket lidt tilfældigt nedad. Derefter hænges de atter til tørre. Du kan igen vælge at stoppe her, og ikke sætte flere blade på. Så har du en fin mindre rose. Jeg laver tit en blanding af disse og så nogle med et ekstra lag på.

Ved 3. lag blade, skal den næsten have så meget som muligt med ball tool. Som man kan se, er størrelsen betydeligt større end på den netop udstukkede blomst. Atter tilsat farve og tylosepulver.

Som man kan se, er bladene igen bølgede. Vend den på hovedet og læg til side i et minut.

Ved dette lag skal du atter putte tyloselim på og sætte bladene fast. Igen lidt tilfældigt.

Men bladene stadig er bløde kan du evt. flytte en anelse på dem og vurdere udseendet af din rose. Buk endnu en gang nogle af bladene lidt bagud.

Efter dette sætte roserne til tørring en sidste gang. Herefter kan man så vælge at sætte et grønt blad på bunden med lavet med en calyx-udstikker. Den skal også glattes lidt med ball tool, og sættes ikke for stramt på rosen.

Et voila - smukke fondant roser til dine kager eller cupcakes :o)



20 kommentarer:

  1. Flot how to! Det har taget noget tid at lave den :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o) Det var ikke så slemt - det lagde ikke den store mængde tid oveni hvor længe det tager at lave roserne :o)

      Slet
  2. Imponerende... både din how to, men sandelig også din fingersnilde ;-))

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o) Det er nu ikke fordi jeg har så meget fingersnilde, men her er det mere et spørgsmål om øvelse

      Slet
  3. De er virkelig smukke og meget autentiske...god inspiration,- tak :)
    Hilsen

    // CUPCAKE-STYLISTEN //

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o) Jeg synes efterhånden også, at de er ret autentiske, så jeg håber, at de kan bruges som inspiration :o)

      Slet
  4. Rigtig flotte roser og god guide. Tak for det :)

    SvarSlet
  5. Tak for en dejlig nem guide - den vil jeg følge, når jeg kaster mig over roserne...inden længe.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o) Glæder mig til at se dit resultat, når du en gang kommer så langt :o)

      Slet
  6. Hej hvor har du købt skumpuden?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg købte den for lang til siden hos Kagebutikken, som en del af denne pakke http://kagebutikken.dk/product/startpakke-til-sukkerblomster-spar-mere-end-10-128/

      Slet
  7. Og hvor tygt ruller du ca fondanten ud? mvh anna

    SvarSlet
    Svar
    1. Fondanten er 1-2mm tyk (tror jeg :o) Men reeet tynd!

      Slet
  8. Hej :) Lader du blomsterpind sidde i, når du sætter roserne på kagen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej.

      Jeg plejer at klippe dem ned til at de kun lige er lange nok til at kunne holde blomsten på plads :-)

      Slet
  9. Hvor lang tid i forvejen kan man lave dem og hvordan skal de være tildækket

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan godt lave dem et godt stykke tid i forvejen :o)

      Når de er helt tørre plejer jeg at opbevare dem i en plastikbøtte og så med lidt køkkenrulle over. Jeg har dog også opbevaret dem med låg på bøtten og det tager de heller ikke skade af.

      Slet
  10. Hej
    Det er en rigtig flot how-to :-) og dejlig blog i øvrigt!
    Jeg har lige et spørgsmål: Jeg kan se, at du sætter blomstertråd på dine kegler. Oplever du nogensinde at tråden ryger ud igen? Det synes jeg godt kan være et problem, selv om jeg sætter dem fast med edible glue. Jeg er gået over til kun at bruge tandstikker i stedet, det synes jeg er nemmere, men har du nogen tips til det med tråden?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for de rosende ord :o) Nej, det problem synes jeg ikke, at jeg har oplevet. Jeg har også brugt tandstikker en del gange, så umiddelbart tænker jeg da, at du bare skal foresætte med dem, hvis de fungerer bedst for dig :o) Dog må mit bedste bud ellers være at bruge rigeligt med lim - gerne lidt tyk i det - og så sørge for, at de tørrer natten over

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...