Da jeg skulle lave den gik det pludselig op for mig hvor 80er agtigt det hele virkede, så jeg gik simpelthen efter at få den mest muligt til at ligne en ret fra 1980erne :o)
Tunmousse (Arla)
2 dåser tun i vand
3 blade husblas
3 dl fromage frais 0,3%
1 tsk friskpresset citronsaft
1 tsk groft salt
Hæld tunen til afdrypning i en si. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Vend fromage frais, citronsaft, og salt i tunen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Hæld tunmoussen i en skål (ca. 1 liter). Stil moussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer. Server med masser af grønt, brød og evt. en lækker dressing.
Som man kan se fik vi tigerrejer, agurk, tomat, kinakål (en rest fra i mandags), snackpeber og smilende æg.
3 blade husblas
3 dl fromage frais 0,3%
1 tsk friskpresset citronsaft
1 tsk groft salt
Hæld tunen til afdrypning i en si. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Vend fromage frais, citronsaft, og salt i tunen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Hæld tunmoussen i en skål (ca. 1 liter). Stil moussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer. Server med masser af grønt, brød og evt. en lækker dressing.
Som man kan se fik vi tigerrejer, agurk, tomat, kinakål (en rest fra i mandags), snackpeber og smilende æg.
80s rule :o)
Hvor ser det godt ud! Jeg er stadig vild med tunmousse :-)
SvarSletKh
Birthe
Tak søde Birthe :o) Jeg synes også det smager skønt, men denne var ikke den bedste jeg nogensinde har smagt
SletNummenum Camilla! Jeg elsker Tunmousse, og i vores familie og omgangskreds, der bliver min version altid bestilt igen og igen! Det var også lige før den røg på som forret til Tristans dåb, men der modsagde jeg mig dog...
SvarSletNæste gang vil jeg da også servere den med lækre grøntsager og smilende æg - totalt god ide jo!!!
- Maj :D
Det er nu også godt med tunmousse :o) Jeg må hellere lige tjekke din blog for din opskrift, hvis den er så populær :o)
SletDet smagte skønt med lidt ekstra grøntsager, så det kan klart anbefales
Tunmousse er altså også lækkert - og med en god dressing til, så synger fuglene!
SvarSletJa, en god dressing gør det bestemt ikke værre ;o) Men tunmousse er en overset ret :o)
SletTror altså også snart tunmousse skal snige sig på vores madplan :-) Elsker tunmousse :-)
SvarSletTunmousse er altså en rigtig lækker ret! Jeg tror faktisk også allerede at vi skal have det på madplanen igen :o)
Slet