lørdag den 11. maj 2013

Back to the 80s: Tunmousse

Her forleden dag stod menuen herhjemme af en eller anden grund på tunmousse. Jeg ved ikke helt hvorfor og hvordan det kom på ugeplanen, men det smager nu jo da også ganske godt :o) Jeg må dog indrømme, at det er ikke meget jeg har gjort i at lave tunmousse, så derfor måtte jeg ty til internettet efter en opskrift, og selvom den egentlig var ganske okay, så bliver ikke den jeg bruger en anden gang. Den var lidt for meget som en tunsalat i smagen og ikke nok cremet, hvilket naturligvis er pga. ingredienserne, men næste gang får den fuldt skrue :o)

Da jeg skulle lave den gik det pludselig op for mig hvor 80er agtigt det hele virkede, så jeg gik simpelthen efter at få den mest muligt til at ligne en ret fra 1980erne :o)

Tunmousse (Arla)

2 dåser tun i vand
3 blade husblas
3 dl fromage frais 0,3%
1 tsk friskpresset citronsaft
1 tsk groft salt

Hæld tunen til afdrypning i en si. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Vend fromage frais, citronsaft, og salt i tunen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Hæld tunmoussen i en skål (ca. 1 liter). Stil moussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer. Server med masser af grønt, brød og evt. en lækker dressing.

Som man kan se fik vi tigerrejer, agurk, tomat, kinakål (en rest fra i mandags), snackpeber og smilende æg. 

80s rule :o)

8 kommentarer:

  1. Hvor ser det godt ud! Jeg er stadig vild med tunmousse :-)

    Kh
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak søde Birthe :o) Jeg synes også det smager skønt, men denne var ikke den bedste jeg nogensinde har smagt

      Slet
  2. Nummenum Camilla! Jeg elsker Tunmousse, og i vores familie og omgangskreds, der bliver min version altid bestilt igen og igen! Det var også lige før den røg på som forret til Tristans dåb, men der modsagde jeg mig dog...

    Næste gang vil jeg da også servere den med lækre grøntsager og smilende æg - totalt god ide jo!!!

    - Maj :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er nu også godt med tunmousse :o) Jeg må hellere lige tjekke din blog for din opskrift, hvis den er så populær :o)

      Det smagte skønt med lidt ekstra grøntsager, så det kan klart anbefales

      Slet
  3. Tunmousse er altså også lækkert - og med en god dressing til, så synger fuglene!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, en god dressing gør det bestemt ikke værre ;o) Men tunmousse er en overset ret :o)

      Slet
  4. Tror altså også snart tunmousse skal snige sig på vores madplan :-) Elsker tunmousse :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tunmousse er altså en rigtig lækker ret! Jeg tror faktisk også allerede at vi skal have det på madplanen igen :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...