Vi var allesammen temmelig ringe til at lave rullerne - nogle værre end andre Sabina ;o), men øvelse gør mester, så jeg er sikker på, at næste gang skal det nok gå bedre. Der var en del rester, så derfor er det øverste billede fra i går og det nederste fra i dag, hvor resterne blev smidt en tur i wokken, og derefter i rispapir. Nemt men meget lækkert :o)
Fyldet bestod af:
Hoisin-marineret, pandestegt andebryst
Kyllingeinderfilet i små stykker
Stegte tigerrejer
HJEMMEDYRKEDE agurker :o)
rød peber
sukkerærter og slikærter
fintskåret kinakål
gulerødder
risnudler
peanuts
samt sweet chili sauce og hoisin-sauce til at dyppe rullerne i.
I dag smed jeg resterne af grøntsager og risnudler i wokken sammen med et par sammenpiskede æg, og puttede der som sagt derefter i rullerne. Det var også super lækkert!
Som tilbehør (som jeg et eller andet sted nok tror vi godt kunne have undværet) fik vi en lækker nudelsalat med peanutsauce som dressing.
Nudelsalat med peanutsauce
100g peanutbutter
1 tsk olie
2 spsk soyasauce
2 dl vand
1 spsk risvineddike
1 spsk sirup
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 tsk chiliflager
saft af ½ lime
250g nudler
1/2 dåse vandkastanjer
1 rød snackpeber
1 gul snackpeber
1 bundt forårsløg
Hak løg og hvidløg fint og sauter det i olie i en lille kasserolle. Tilsæt peanutbutter, vand og risvineddike. Lad det simre ved svag varme i 5-10 minutter. Tilsæt sirup og lime og tag det af varmen. Lad det køle lidt af inden det vendes sammen med de kogte nuder. Rengør grøntsagerne, skær dem i passende stykker og den det i nudel-sauce-blandingen. Stil det på køl indtil det skal serveres.
De søde piger havde også medbragt skønne gaver - ikke så ringe endda :o) Jeg blev begavet med en pakke cakepop-pinde og -poser, en passionsfrugt/ingefær sauce, Poul Pava lakrids og chokolade-overtrukken lakrids, samt nogle chokolader med citron og en lille portion slik. Mums, I love it! Faktisk tænker jeg, at passionsfrugt/ingefær saucen ville passe ret godt til en portion vietnamesiske forårsruller :o)
Tak for en super hyggelig aften piger, for de skønne gaver og for de søde ord både på instagram og blogs :o) I er SÅ søde :o)
Ja ja, den var måske ikke så pæn, men det er bare fordi jeg ikke går ind for det der minimalisme (og fordi jeg trængte tik at få noget ordenligt mad!)
SvarSletMinimalisme er også stærkt overvurderet ;o) Det var godt at kunne brødføde dig med lidt rigtig mad, du virkede som om det var tiltrængt! ;o)
SletSikke en lækker omgang :D hmm måske manden min kan lide forårsruller vietnam-style... må prøve det en dag... og super dejlige værtindegaver! Det er altid rart med bare lidt forkælelse og det må man da sige, der er med den samling der ;)
SvarSletTak :o) Du skulle næsten prøve - det er nok lidt enten eller, men vi er i hvert fald ret begejstrede her i huset :o) Forkælelse er ikke så ringe endda ;o)
SletYum, vietnamesiske forårsruller er bare altid så lækkert, især med forskellige slags dip til - yumyum. Og sikke dejlige værtindegaver, du har fået høstet dig :D
SvarSlet- Anne
Ja, de er super lækre sådan nogle vietnamesiske forårsruller - det bliver i hvert fald ikke sidste gang jeg laver dem :o)
SletVærtindegaverne var som altid skønne - gaver fra madinteresserede personer er altid godt :o)
Uuuhm, savle savle. Tak for sidst ;)
SvarSletKan snart ikke vente mere på den dessert/is opskrift :) Yuuuuum!
Hihi, hvor er du sød :o) Selv tak for sidst :o)
Slet