tirsdag den 10. september 2013

62. kage: jubilæumskage

I lørdags holdt min søster og svoger fest. De blev gift for 7 år siden, men da det ikke rigtigt er noget ved at fejre 7 års bryllupsdag fejrede de i stedet, at det er 25 år siden de blev forlovet :o) Det er jo også noget af en præstation - at være forlovet i så mange år og så alligevel tage skridtet og blive gift.

Deres bryllup fandt for øvrigt sted da de holdt kombineret 40 års fødselsdag. Jeg kan huske, at der var vildt mange som spurgte mig, om ikke jeg troede de holdt festen fordi de var blevet gift om formiddagen (festen startede vist kl. 13.00). Jeg sagde med sikkerhed i stemmen, at det troede jeg bestemt ikke! Hvor jeg skulle vide det fra ved jeg ikke, men jeg var ikke desto mindre overbevist :o) Vi blev sat til bords og efter forretten ville min søster byde velkommen. Hun nævnte selv, at der var mange som havde spurgt om de var blevet gift, men det var de altså ikke... men de skulle de! Faktisk stod præsten parat 1/2 time senere nede i kirken, så hvis folk havde lyst måtte de gerne komme med!!! Så alle næsten 100 gæster gik derefter ned og så dem blive gift og så tilbage og spise hovedret. Det var lidt af et anderledes surprise bryllup :o)

Nå, men det var en helt anden historie...

Jeg tilbød naturligvis min søster at lave en kage, og heldigvis sagde hun ja :o) Hun havde ikke umiddelbart de store forslag til udseende, men endte med at sende mig et billede af en meget enkel og fin kage. Hun sagde, at hun ville gerne have en firkantet kage. Desværre måtte jeg skuffe hende og sige, at det kunne hun ikke - den blev rund og i 2 etager, for jeg skulle teste mit nye stativ! Den blev heller ikke helt så enkel som hun måske umiddelbart ønskede, men på nederste billede kan man se hvad inspirationen var :o)

Kagen indeholdte:

Kakaobunde
Mørk/lys chokolademousse
Jordbærmousse
Chokoladeganache
Fondant

Min søster hader smørcreme af alle slags, så for hendes skyld prøvede jeg mig frem med en 1:1 chokoladeganache at smøre op med. Det var bare SLET ikke mig, den var ikke nær så god som IMBC synes jeg, og jeg syntes heller ikke, at det gjorde den helt store forandring for smagten. Men nu elsker jeg også IMBC, så det er så let ;o) Kagen bulede og svedte og var generelt rigtig dum, så jeg var ikke super tilfreds med resultatet... men det siger jeg vist hver gang!

Anyway, som man forhåbentligt kan se på nedenstående billede, er inspirationen til kagen taget fra servietterne, som skulle på bordet til deres (skønne) fest :o)

2 kommentarer:

 1. Det lyder som et rigtig fint suprise bryllup, nok ikke så mange der gætter det når det gøres på den måde :-)

  Så fint at den passer til servietterne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var nemlig et rigtig fint surprise bryllup :o)

   Tak, jeg oplevede heldigvis flere der kunne se det :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...