tirsdag den 19. marts 2013

French Toast eller arme riddere

Når jeg har set film hvor folk har spist French Toast, eller læst om det i kogebøger eller på blogs, har jeg altid haft en enorm lyst til at prøve det. Men faktisk var i sndags første gang nogensinde, at jeg smagte french toast... Heldigvis smagte det ligeså skønt som jeg havde håbet :o) Jeg var nær ved at sige at jeg "naturligvis" tog udgangspunkt i 'NewYorker by Heart - Amerikansk Homecooking', men det var under alle omstændigheder sandheden :o) Jeg tilføjede dog lige en tsk. sukker til æggene, hvorfor ved jeg ikke helt - det havde jeg bare lyst til, og det smagte uanset hvad skønt :o)

French Toast - 4 stk. (NewYorker by Heart - Amerikansk Homecooking)

4 skiver grov sandwichbrød - gerne lidt tørt
2 æg
½dl sødmælk
1 tsk vaniljeekstrakt
1 tsk sukker
smør til stegning

Cremefraiche
Ahornsirup
Friske bær - blåbær, brombær, hindbær eller jordbær eller hvad du synes :o)

Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen med mælk, vaniljeekstrakt og sukker. Smelt lidt smør på en varm pande. Dyp brødskiverne én ad gangen i æggemassen. Hold skiverne nede i masse i et par sekunder på hver side, så de får tid til at suge masse op. Steg dem ca. 1½-2 minutter på hver side, til de er lækre og gyldne.
Tag dem af panden og server med cremefraiche, bær og ahornsirup, og server straks.


Som jeg allerede har nævnt et par gange, så smagte det virkelig skønt! Jeg er jo en rigtig morgenmadsgris, så jeg formåede faktisk at spise 2 skiver! Samtidig var junior også helt pjattet med det, dog uden cremefraiche, og spiste en hel stor skive. Det er jo altid rart når de små også kan lide en kokkerier :o)

Jeg tænker, at man nok nærmest kan variere det i en uendelighed... hvad er jeres favorit-tilbehør til French Toast?

8 kommentarer:

  1. Mhmm, man kan også lave det helt enkelt med lidt kanel(sukker) og bare spise det plain, evt med banan skiver eller anden frugt, det er sådan jeg før har lavet det.
    Efter at have set dette, tror jeg dog jeg skal prøve mig med cremefraiche på toppen. mums.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for tippet om kanel, det lyder skønt.

      Jeg synes bestemt du skulle prøve det på denne måde, det smager sååå godt :o)

      Slet
  2. Jeg har aldrig smagt French Toast, men med den beskrivelse og de billeder, så MÅ jeg da lave sådan en omgang snarest muligt! GUF siger jeg bare...

    SvarSlet
    Svar
    1. Du må SÅ meget prøve det, det smager SKØNT :o)

      Slet
  3. Det er kun dig der kan boppe french toast sådan op og gør der så smukt :) det lyder utrolig lækkert! Vi ses i morgen ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor er du sød :o) Men jeg har nu ellers bare lavet det som i kogebogen :o) Tak for i går, det var hyggeligt

      Slet
  4. Det ser altså rigtig godt ud. Har kigget på opskriften i kogebogen flere gange. Må hellere se at få det afprøvet :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Du burde klart prøve det, for det smager SÅ godt :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...