Det begynder efterhånden at gå bedre med husbondens helbred herhjemme, og i dag betød det, at der skulle noget enkelt med lækkert på bordet. Vi skulle egnetlig have haft en fiskefarslasagne, men pludselig løb tiden fra mig da jeg var ved at sortere bøger, og derfor blev det i stedet til Spaghetti alla Carbonara, som dog også var på madplanen :o)
Det er vist kun 2. gang jeg har lavet det, men det plejer tit at være en af de retter jeg vælger når jeg er på italiensk restaurant, for jeg synes det er den lækreste ret. Men jeg havde glemt hvor let det egentlig er at lave... selvom det tog lidt længere da jeg formåede at hælde al den kogte pasta ned i en gryde der stod i blød i vasken! Så jeg måtte koge en ny portion!
Da junior også skulle spise det valgte jeg at bruge pasteuriserede æg, så der ingen risiko var, og har var STOR fan! Ikke så meget af at spise spaghetti selv, det var lidt svært, men så var det godt at han kunne få lidt hjælp :o)
Spaghetti alla Carbonara (3pers.)
350g spaghetti
100g god bacon
75 g friskrevet parmesan
4 past. æggeblommer
3 past. æggehvider
1 dl kaffefløde
friskkværnet peber
Skær baconen ud, og steg den sprød ved mellem varme på en pande. Dryp den derefter af på lidt papir og stil til side.
Kog spaghetti efter anvisning på pakken. Riv parmesan og bland det sammen i en skål med æg og kaffefløde.
Dræn pastaen, hæld den tilbage i gryden på det slukkede blus. Hæld bacon og æggemasse ved, rør godt rundt i et par minutter indtil osten er smeltet og saucen er begyndt at tykne lidt.
Server straks med friskkværnet peber på toppen og nyd.
Umm det ser godt ud, dejlig simpelt.
SvarSletLidt øv med pastaen :-)
Det smagte også skønt :o)
SletJa, det var mega irriterende med pastaen! Men heldigvis var der ikke totalt nedsmeltning med små drenge der var sultne, ellers kunne det nok være gået rent galt ;o)
Jeg ELSKER carbonara - det er også en af de retter, som jeg altid vælger, når der skal spises italiensk... Det er simpelthen for sjældent vi får pasta herhjemme, for den unge herre vil ikke spise det, men tror nu det snart skal på menuen igen alligevel...
SvarSletVil den unge herre ikke spise pasta?! Hold da fast, det troede jeg nærmest at alle børn var vild med?
SletUhmmm - den tallerken ser dejlig ud.
SvarSletDet er første gang, jeg ser en opskrift med æggehvider, normalt plejer jeg selv kun at bruge blommerne.
Jeg har en version på min blog, hvor jeg har suppleret med en masse kål. Bare for samvittighedens skyld :-)
Det var også en god tallerken :o)
SletDa jeg sad og kiggede opskrifter hist og pist var de fleste med hele æg, og ikke kun blommer, derfor valgte jeg at lave hele æg ud af 2 slags pasteuriserede. Men det er nok meget sandsynligt at det er mest rigtigt kun med blommer :o)
Den må jeg kigge på...