I går var Junior og jeg i Randers og spise sammen med min mor, søster, svigerinde, 2 nevøer, kusine og hendes datter. Mændene var til generalforsamling. Godt selskab og god mad kræver godt bagværk... og hvis jeg selv skal sige det, så var gårsdagens kage super godt bagværk! Mums!
Opskriften har jeg fra Odense Marcipan, men den er oprindeligt med jordbær. Jeg havde et glas af Frk. Annas blåbærmarmelade (som jeg eeeeendelig fandt i Kvickly!) og derfor valgte jeg at lave en blåbærudgave i stedet. Desuden lavede jeg kun 1/2 portion og så tilføjede jeg også lidt husblas til cremen som var en hel portion, og skriver den derfor som jeg lavede den.
Blondie med marcipan (ca. 8 stk.)
Odense Marcipan
65g smør
100g hvid chokolade
1,5 æg
150g sukker
korn af 1/2 vaniljestang
75g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
50g hvid chokolade
50g marcipan i tern
40g grofthakkede valnødder
Topping:
50g hvid chokolade
1/2 dl piskefløde
1 dl piskefløde
2 spsk blåbærmarmelade
1 ark husblas
2 spsk citronsaft
Friske blåbær
Smelt smør og chokolade over vandbad ved lav varme, og lad det køle lidt af.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn luftigt. Rør æggemasse og chokolade sammen. Sigt bagepulver og mel i, og vend til det er blandet.
Vend hakket chokolade, marcipan og valnødder i dejen.
Smør en form (en dobbelt portion passer til en 24x24 form, denne mindre portion passede til en ø20 form), læg bagepapir i bunden og hæld dejen i. Bag kagen ved 180 grader i 40-50 minutter. Lad den køle helt af. Sæt den gerne på køl natten over - det bliver den ikke ringere af.
Læg husblas i koldt vand i 5 minutter. Varm 2 spsk citronsaft til kogepunket og smelt derefter husblas deri. Smelt 50g chokolade over vandbad sammen med 1/2dl fløde. Lad begge dele køle af. Pisk 1 dl fløde til skum og vend det forsigtigt sammen med chokolade, husblas og blåbærmarmelade.
Kom cremen i en sprøjtepose og lad den køle helt af. Pynt lige inden servering kagen med cremen og friske blåbær.
Det er en VIRKELIG lækker kage! Jeg var helt ovre det, det er længe siden jeg har smagt noget så skønt! Ifølge opskriften giver denne halve portion kun 6 stykker, men jeg synes sagtens at der kan blive til 8 for, den er ret tung og fyldig - på den gode måde! Jeg er sikker på, at den ville smage godt med både jordbær, hindbær, brombær og hvad man ellers kan finde på.
Der var i selskabet delte meninger om kagen lignede pingviner på rad og række i lilla frakker eller mere mindede om Linse Kessler ;o) Men lad jer ikke afskræmme af det :o)
Mums, den ser godt nok for lækker ud! Den må prøves! Jeg stemmer på, at den lignede den kære Linse:)
SvarSletHvis det er, så kan jeg også anbefale den økologiske blåbærmarmelade fra Fynbo Marmelade, den er virkeligt god. Den brugte jeg også lidt af i de der crumble bars vi fik i tirsdags..
Du burde bestemt prøve den! Den er SÅ lækker :o)
SletJeg må huske at kigge efter den fra Fynbo næste gang, selvom jeg er så forelsket i Frk. Annas :o)
Hvor ser den bare lækker ud.Overvejer klart at kaste mig over den meget snart - jeg tænkte klart bryster en masse!
SvarSletTak - den er også MEGET lækker. Du burde klart prøve den :o)
SletSmuk kage :) Det der lilla skum på toppen er da slet ikke til at stå for.
SvarSletTak :o) Det smagte SÅ godt det lille skum... mmmm :o)
SletDen må jeg snart prøve. Jeg har gang i et hvid chokolade tema her i marts måned, så denne opskrift passer lige ind :) Tak for det!
SvarSletDet er jo det du har :o) Så jeg synes bestemt, at du skal prøve den, for den er SUPER lækker :o)
SletHvor er den flot - og den smagee sikkert lige så fantastisk! (:
SvarSlet- Anne
Den smager SÅ godt!
SletNøøøjh hvor er den fin :) og lyder desuden ret læks :)
SvarSletJEG KU' GODT!
Tak - ja, den var god, men det ved du jo nok godt, taget i betragtning af, at du lavede en næsten magen til ;o)
SletNøj den ser god ud :-) så fin med lilla skum :-)
SvarSletDen smagte SÅ godt! Yummy! Jeg tror faktisk snart, at jeg må bage den igen, for den var virkelig lækker :o)
Slet