Til påskefrokosten i torsdags bagte jeg en skøn, skøn nougat-lagkage. Odense Marcipan sendte mig for nyligt lidt godter, og der medfulgte et lille hæfte med opskritfter, hvor denne lækkerbidsken var inkluderet. Jeg lavede lidt om på mængderne, så jeg skriver den som jeg lavede den her på bloggen. Umiddelbart var jeg lidt bekymret for, at der bare smørcreme både i og udenpå kagen, men jeg var faktisk stor fan!
Nougatlagkage med knas (herfra)
12-14 pers.
bunde:
5 små æg
180g sukker
2½ spsk vand
100g mel
40g kakao
3/4 tsk bagepulver
creme:
400g blødt smør
400g flormelis
400g blød nougat, i grove stykker
75g Daim
50g hasselnøddeflager
små chokoladeæg til pynt
Del æggene i hvider og
blommer. Pisk æggehviderne stive, kom et par skefulde af sukkeret i og
pisk hviderne helt seje som til marengs.
Pisk æggeblommerne luftige med vand og tilsæt resten af sukkeret. Pisk æggeblommerne helt lyse til luftigt skum.
Bland mel, kakao og
bagepulver. Vend forsigtigt æggeblommerne i hviderne, sigt
mellblandingen i og vend det hele forsigtigt sammen.
Smør en springform (22cm)
grundigt med smør og fyld dejen i formen. Bag den ved 175° C (ikke
varmluft) ca. 30 minutter, eller til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af inden du flækker den på midten, så du får
2 bunde.
Pisk smør og flormelis med en
elpisker i 5-6 minutter. Kom nougat i og pisk i yderligere 2
minutter. Knus Daimen groft. Fyld 1/3
af cremen mellem de to bunde og drys med knust Daim. Læg dem sammen og
smør resten af cremen ovenpå og udenpå kagen.
Pynt siderne med let ristede
hasselnøddeflager og top kagen med små chokoladeæg lige inden servering.
Sæt kagen koldt og servér samme dag eller dagen derpå.
Der er ingen tvivl om, at det er en meget fyldig kage, men den smager skønt ikke desto mindre. Man behøver ikke verdens største stykke for at føle sig mæt, men stykket smager sååååå godt. Så jeg kan klart anbefale denne syndige kage :o)
Århhhh guf!!! :D
SvarSletDet ser da lige en tand for appetitligt ud og lur mig om jeg ikke godt kunne guffe et stykke LIGE NU! :P
Den var også meget guf :o)
SletHvis du er heldig ligger der stadig et stykke i fryseren næste gang du kommer på besøg, som vi så kan smage på :o)
Uhh, den har jeg også haft rigtig meget lyst til at lave. Men der var også andre ting, jeg længe har haft på to do listen, så denher må vente lidt endnu:-)
SvarSletSådan går det tit synes jeg :o) Men jeg kan klart anbefale den, for den var super lækker!
SletNøj den ser god ud. Elsker nougat :-) er vild med de små æg som pynt :-)
SvarSletÅh, den var SÅ godt! Gad vide om ikke snart jeg kan finde en undskyldning for at lave den igen ;o)
Slet