Dampede thaiasparges med mango og æble-sesamvinaigrette (4 pers.) - Skagenfood
1 bundt thaiasparges1 stk æble
1 mango
0,25 stk rødløg
3 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
0,5 tsk revet citronskal
1,5 tsk dijonsennep
1 spsk Honning
salt og peber
Bræk den træede ende af aspargeserne, giv dem et hurtigt opkog i letsaltet vand og køl straks ned i iskoldt vand. Skræl mangoen, skær kødet fri af stenen og snit det i tynde stængler, så de matcher aspargeserne i tykkelse. Skær æblekødet i små tern og hak rødløget helt fint. Rør begge dele sammen med olie, citronsaft og -skal, sennep, honning, salt og peber og smag vinaigretten til. Anret asparges og mango flot på et lille fladt fad, fordel vinaigretten henover og server straks til alle former for kød og fisk.
Som tilbehør fik vi, ja - købe pommes frites, og et pandestegt udbenet overlår. Jeg har faktisk arbejdet på kyllingeslagteri engang, hvor jeg var i UBO - udbening af overlår, men det sker godt nok ikke særlig tit, at jeg bruger mine "evner" derhjemme. Men man burde faktisk gøre det noget tiere, for de bliver virkelig lækre når de bliver udbenede og stegt.
Mums, hvor ser det godt ud, Camilla! Havde aldrig tænkt på mango og grønne bønner sammen, det må prøves :-)
SvarSletKH
Birthe
Hold op nogle flotte farver (og din flotte tallerken) :D
SvarSletBirthe - tak, nu er det jo så godt nok grønne asparges og ikke bønner ;o) Men jeg tror nu også sagtens man ville kunne lave det med bønner :o)
SvarSletLine - ja, jeg synes også det var nogle fantastiske farver, og tallerkenen gør det bestemt ikke grimmere ;o)
Mums - ser deilig ut! Kan ikke lige spotte hvor meget mango der skal brukes i oppskriften, men gjette på en? Skal helt klart prøves av!
SvarSletBeklager det sene svar!
SletJa, der skal bruges 1 mango :) god fornøjelse med retten - den er SÅ god!