Tirsdag morgen havde jeg to af mine internet-veninder på besøg til morgenmad, sammen med hver deres nuttede babyer :o) Det var som altid hyggeligt, selvom der naturligvis er en del kaos med 3 kvinder, 3 babyer og en hund, som er bange for kravlende babyer :o)
Jeg bagte nogle lækre boller med havregryn. Men på et tidspunkt bliver jeg nødt til at erkende, at jeg er altså bare ikke særlig god til gærdej! De smagte dejligt, men var nærmest helt flade, selvom jeg havde fulgt opskriften til punkt og prikke... Desuden fik vi små amerikanske pandekager med ahornsirup, som blev lavet efter den opskrift jeg altid bruger. Desværre blev de ikke kønnere af at komme i ovnen for at holde sig varme, så derfor ser de en smule mærkelige ud :o)
Morgenboller, 10-15 stk. (Amo - Den Store Fødselsdags Bagebog)
7dl vand
25g gær
1/2 spsk. salt
3 spsk. olie (alle slags kan bruges)
1 spsk. honning
150g havregryn
ca. 750g hvedemel
Drys: Hvad du lyster - jeg brugte græskarkerner, opskriften siger birkes, müsli eller sesam
Om aftenen:
1. rør gøren ud i vandet, tilsæt olie, honning og havregryn. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, og rør til dejen er glat. Dæk dejen til med husholdningenfilm og sæt den i køleskabet natten over.
Næste morgen:
2. tag dejen ud af køleskabet. Sæt straks deje i større eller mindre klatter på en plade med bagepapir - brug 2 skeer.
3. pensl bollerne med vand og drys dem med græskarkerner.
4. lad bollerne efterhæve 30 minutter mens ovnen forvarmes til 225 grader (varmluft 210 grader).
5. bag bollerne midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Amerikanske pandekager (ca. 30 stk.) oprindelse - et eller andet dameblad
225 g hvedemel
75 g boghvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk.natron
1 tsk. sukker
1 tsk salt
2 æg
5 dl. kærnemælk
4 spsk majsolie
Mel, bagepulver, natron,sukker og salt blandes. Æggene piskes sammen med kærnemælk og olie, røres i melblandingen. bages som små tykke pandekager.
Jeg var så heldig at søde Agnethe kom med en dejlig værtindegave til mig - et par dejlig tykke sokker, en pigefilm, chokolade på pind (som vi fik som varm chokolade i går - mums!) og økologiske mikro-pop som jeg glæder mig VILDT til at prøve.
Flade eller ej, de ser nu lækre ud! :-)
SvarSletKH
Birthe
Tak søde Birthe - du ved altid lige hvad du skal sige :o) knus
SvarSletOg det hele smagte helt vildt godt Camilla!!! Nomnom altså :D Tak fordi du lige har lyst til at dele opskriften, så skal jeg måske til at bage også - har jo fået lidt mere tid nu hvor Elias er startet i dagpleje igen :)
SvarSletAgnethe - tak for de søde ord :o) Hvis du prøver dem, er jeg spændt på om det går bedre for dig end for mig, at få nogle boller med en normal facon :o)
SvarSlet