Jeg synes en af de allerbedste ting ved den kolde tid er muligheden for at spise suppe. Jeg elsker suppe - det er let, lækkert, varmende og tit sundt. I går hvor vejret var rigtig efterårsagtigt fik vi en dejlig suppe, som der heldigvis var rester af til min frokost i dag
Opskriften er den eneste som vi har lavet denne uge fra vores Skagenfood kasse
Kartoffelsuppe med ristet bacon (4 pers.)
- 4 stk bagekartoffel
- 1 bundt porrer
- 1 stk løg
- 1 l hønsefond
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk smør
- 2,5 dl fløde - vi brugte cremefine 7%
- 300 g bacon i tern
- Gerne 1 bundt purløg - brugte vi ikke
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Rens porrerne, snit dem i ringe og rens dem godt. Pil og hak løg og hvidløg. Varm olien op i en gryde og kom alle grøntsager heri. Sauter dem 3-5 min. uden at de tager farve og hæld fonden over. Læg låg på og lad simre til grøntsagerne er helt møre - ca. 20 min. Rist imens baconternene sprøde og læg dem på fedtsugende papir. Blend suppen meget fint og kom piskefløden ved. Sæt igen gryden over blusset og varm forsigtigt op uden at det koger. Portionsserver suppen i dybe tallerkener, drys med bacon og evt. klippet purløg og server med godt brød til.
Det smagte rigtig dejligt :o)
Nu MÅ jeg altså have prøvet det igen. Mindes at det smager fantastisk! :o)
SvarSletDet ser rigtig godt ud, perfekt til årstiden...tror den skal prøves :-)
SvarSletUmmm ja.. Ungerne og jeg elsker også supper !!!
SvarSletHyggehygge
Marianne
Hej Heidi,
SvarSletdenne her var i hvert fald rigtig god - selv efter også at have fået den 2 dage til frokost :o)
knus
Camilla
Hej Merete,
SvarSlettak for de søde ord :o) Jep, lige en suppe til denne årstid
knus
Camilla
Hej Marianne,
SvarSletHvis ungerne også er glad for suppe er det i hvert fald en god ting - det er nu altid lidt lettere end at halvvejs tvinge dem til noget de ikke er så vilde med :o)
knus
Camilla