Opskriften er endnu en gang fra Skagenfood
Aspargesrisotto (4 pers.) | |
Ingredienser | |
|
Bræk den grove ende af aspargeserne og del dem i 3 cm lange stykker. Blancher dem 1-2 min. i 2 dl letsaltet vand, sigt vandet fra (som gemmes til risottoen) og overhæld med koldt vand. Skær tomaterne i både og hak løg og hvidløg fint. Skyl risene grundigt under koldt vand til sidstnævnte ikke hvidfarves længere. Sauter løg og hvidløg i lidt olie ved middel varme, uden at det tager for meget farve. Kom de afdryppede ris ved og sauter til de er klare. Hæld vinen over, krydr med salt og peber, og rør langsomt til væden er optaget. Kom aspargesvandet ved og rør igen til væden er absorberet. Tilsæt nu bouillonen lidt ad gangen over de næste 20-25 min., mens der røres jævnligt - der må ikke være for meget varme under. Der skal være et let bid i risen, mens konsistensen skal være som lind havregrød. Vend asparges, tomater og parmesan i, varm igennem og smag til. Server med en sprød grøn salat og godt groft brød til.
Vi fik med en kotelet til i stedet for... det smagte bare rigtig godt :o)
Åhh, MUMS!!!
SvarSlethihi, tror mig - det smagte også dejligt :o)
SvarSlet