fredag den 23. september 2011

Blomkålssuppe med chorizo

Vores uge har bare være TOTALT booket op - flere dage med 2 forskellige ting, og det er lidt hårdt for både husbonde og jeg, men også for junior (som i denne uge har prøvet både at blive vaccineret og være i biografen :o), som godt kan blive lidt pylret, hvis ikke han får sine sædvanlige lure. Men til gengæld er vi ved at eksperimentere med hans sengetid, og det går indtil videre rigtig godt :o)

Nå, men den meget travle kalender har betydet at vi nærmest ikke har fået varm mad i denne uge, men det blev der for alvor lavet om på i går, hvor vi rigtigt gik ind i efteråret i det lille hjem og fik suppe :o) Det blev til en blomkålssuppe med chorizo, som blev ledsaget af lidt lækkert brød fra Salling, og var generelt et hit.

Blomkålssuppe med chorizo (2 pers.)
1 blomkålshoved
1 løg
1 fed hvidløg
3/4 -> 1 liter grøntsagsbouillon
1 dl cremefine/fløde
50g chorizo
lidt revet parmesan
salt og peber

Rens blomkålet og del det i små buketter. Pil og hak løg og hvidløg groft. Sauter blomkål og løg i lidt olie i en gryde i 5 minutter. Hæld bouillon og fløde ved og lad det simre under låg i ca. 25 minutter. Blend suppen - enten ved at putte den i en blender (og derefter tilbage i gryden) eller med en stavblender - og smag den til med salt og peber. Riv lidt frisk parmesan ned i suppen og varm den godt igennem.

Skær chorizo'en i små stykker og steg det gyldent på en tør pande. Server suppen med chorizo-tern i og med godt brød til.

2 kommentarer:

  1. Umm, det ser ud som en rigtig lækker suppe og dejlig nem at gå til. Den er hermed tilføjet til min inspirations side...

    SvarSlet
  2. Det kan du i hvert fald også sagtens, for det var rigtig lækkert :o)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...