tirsdag den 6. september 2011

Krydrede kødboller med spidskålstzatziki

Dagens ret i går var lidt et eksperiment fra min side, og det gik egentlig okay. Opskriften på spidskålstzatziki kommer fra Skagenfood, mens kødbollerne er fra mit eget lille hoved :o) Vi skulle egentlig også have haft ovnkartofler til, men jeg havde fået for mange usunde ting i går, så det var ikke rigtigt plads til kartofler, og så droppede husbonden dem også.



Spidskålstzatziki (4 pers.) - Skagenfood:
1 spidskål
1 (skalotte)løg
2 fed hvidløg
1½ dl drænet yoghurt
Salt og peber

Trim spidskålen, fjern stokken og snit bladene i fine strimler. Skær løget i meget tynde skiver og hak hvidløgene fint. Vend det hele sammen med yoghurt, salt og peber og smag til. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Camillas krydrede kødboller (2 pers.):
250g hakket oksekød
1 æg
1 løg
2 fed hvidløg
½ tsk spidskomme
½ tsk allehånde
½ tsk gurkemeje
1/4 tsk kanel
1/4 tsk stødt ingefør
1 nip saffran
salt og peber.

Hak løg og hvidløg meget fint, evt. i foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne og rør/kør til en ensartet fars (jeg brugte foodprocessor til det hele). Form til 6-7 kødboller, og steg dem i lidt olie på panden.

2 kommentarer:

  1. Lige et nysgerrigt spørgsmål: Kan man egentlig smage gurkemejen?? Har altid opfattet det som et krydderi, der giver farve mere end det giver smag?!

    //Anna
    sweetlittlebakingaddiction.blogspot.com

    SvarSlet
  2. Nej, det tror jeg egentlig ikke at man kan, men jeg puttede det også mest i fordi det stod på hylden - lol.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...