fredag den 4. november 2011

Jordskokkesuppe med kammuslinger

Der er for alvor gået suppe i den i det lille hjem. I går stod menuen igen på suppe, denne gang jordskokke suppe med kammuslinger. Jeg surfede lidt rundt på internettet efter en opskrift og blev inspireret af flere steder (Gastromand og Skagenfood bl.a.). Det smagte rigtig godt, og jeg kunne helt sikkert godt finde på at lave jordskokkesuppe en anden gang.


Jordskokkesuppe med kammuslinger (4 pers.)

1 pose jordskokker
1 løg
1 æble
2 tsk olie
1 liter hønsebouillon
1 dl fløde
8 kammuslinger (jeg brugte frosne fra Princip, som selvfølgelig var optøede)
1 spsk smør
4 skiver brød - evt. ristet
salt og peber

Skræl jordskokkerne og skær dem i små tern, pil og hak løget, fjern kernehuset og skær æblet i tern. Sauter delene i olien i en stor gryde i et par minutter. Tilsæt bouillon og fløde og lad det simre indtil grøntsagerne er møre. Blend suppen og smag den til med salt og peber.

Smelt smørret på en lille pande, når det er godt varmt steges kammuslingerne 1-2 minutter på hver side, gerne så de får lidt farve, men uden at de bliver stegt for længe.

Server straks suppen med kammuslingerne på og godt brød til.

5 kommentarer:

  1. Uhmm, elsker både jordskokker og kammuslinger :-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hvor ser det bare lækkert ud. Og nemt - en dejlig kombination. Det vil jeg snart afprøve :)

    SvarSlet
  3. Det er en superkombi mellem kammuslinger, jordskokker og æbler. Brugte du den som forret eller var det nok til 4 pers som hovedret?

    kh SS

    SvarSlet
  4. Det ser supergodt ud! En meget lækker kombination :-)

    SvarSlet
  5. Birthe - jeg har ikke gjort så meget i jordskokker før, men det var i hvert fald rigtig lækker her, og det blev ikke mindre af kammuslingerne :o)

    Kaos - det var også rigtig lækkert, så du kan i hvert fald godt afprøve den kombi.

    Sushi - Jeg brugte dem som hovedret bare til husbonden og jeg. Der var nok mere til 3 som hovedret, men i hvert fald til 4 som forret, hvis man bruger den til det.

    Piskeris - Taj, det var en meget lækker kombination :o)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...