onsdag den 25. januar 2012

Lasagne med broccoli, snackpeber og 3 slags ost

Aftensmaden i går var bestemt ikke køn, og billedet af den er heller ikke noget at råbe hurra for, da man ikke kan se, at det smagte FANTASTISK! Hvis jeg skal være ærlig, så tror jeg nærmest at den kunne have haft indeholdt hvilken som helst slags grøntsag - det var også meningen at det skulle have været artiskokker og ikke broccoli - men de 3 slags ost gjorde at den smagte MEGA godt :o)


Lasagne med snackpeber, broccoli og 3 slags ost (4-6 pers.) fra Skagenfood
som sagt var opskriften oprindeligt med artiskokker, men de kunne ikke leveres, så vi fik broccoli i stedet og jeg har omskrevet opskriften derefter - plus lavet et par små ændringer.

  • 1 broccoli
  • 500 g snackpeber
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk løg
  • 0,5 tsk stødt sød chili
  • 200 g frisk ricotta
  • 50 g lagret pecorino (alt. parmesan)
  • 250 g frisk mozzarella
  • 1 pk friske lasagneplader
  • 5 spsk mel
  • 8 dl mælk
  • 2 dåse flåede tomater
  • 3 tsk sukker
  • 1 tsk oregano
  • 6 spsk smør
  • olivenolie
  • salt og peber
Skyl broccolien og del den i buketter. Kog den et par minutter i letsaltet vand. Hak 2 fed hvidløg og 1 løg fint og sauter dem i 2 spsk. smør og 2 spsk. olie i en sauterpande til de er klare. Vend snackpebrene i og sauter 3 min. Kom de afdryppede broccolibuketter ved og krydr med salt og peber. Lad det hele sautere ved middelsvag varme i 5 minutter.
Ostecreme: Rør chili, ricotta, fintrevet pecorino og strimlet mozzarella godt sammen med lidt salt og peber.
Tomatsauce: Hak 1 løg og 1 fed hvidløg fint og sauter det i olie til de er klare. Kom de flåede tomater ved sammen med sukker, oregano, salt og peber og lad det simre til konsistensen er cremet. Blend det helt glat og smag til.
Bechamel: Smelt 5 spsk. smør i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig piskning og kog saucen op - den skal være cremet, men ikke for tyk.
Læg lasagnen sammen - start med et lag tomatsauce, så et lag plader smurt med et lag ostecreme, dernæst grøntsagsauté og til sidst lidt bechamelsauce. Slut af med et lag plader og et godt lag bechamel. Bag lasagnen ved 200 grader i ca. 30 min. til den er gylden på toppen og pladerne er møre. Server som den er eller som tilbehør til stegt kød, fjerkræ eller fisk.

Jeg valgte at blande ostecremen i bechamelsaucen da den var blevet taget af varmen, og hælde tomatsauce og grøntsagssauté sammen - dvs. der var pludselig kun 2 slags fyld - jeg tror ikke det gjorde nogen forskel for smagen, men det gjorde det lidt lettere da den skulle lægges sammen. Men MUMS - cheese heaven :o)

2 kommentarer:

  1. Uhmm, det er længe siden vi har fået lasagne :-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Det må du hellere lave om på, for lasagne er bare noget af det bedste :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...