fredag den 24. oktober 2014

Æblemuffins med karamelfrosting

Da vi havde Lyserød Lørdag var en af de søde piger fra en af mine mødregrupper forbi og købe cupcakes. Hun fortalte efterfølgende, at hun havde fortrudt, at hun ikke have købt en æble-karamel variant. Da vi kort tid efter skulle mødes her hos mig, og jeg lige havde haft fødselsdag tænkte jeg, at det var også var synd for hende ... så de blev bagt.

Jeg synes egentlig det er lidt svært med favoritter i forbindelse med Lyserød Lørdag, da jeg et eller andet sted føler som om min favorit er chokoladecupcake med nutella-frosting, men inderst inde er det nok den her. Jeg synes den er ualmindelig god - mums!

Jeg har smidt opskriften på cupcakes'ne eller muffins'ne før, men ikke sammen med denne helt fantastiske frosting, som jeg er helt ovre det med. Men jeg synes, at de er så gode, at de fortjener en gentagelse :o)

Æblemuffins (12-14 stk.)
(oprindelig fra Claus Meyer)
½ dl. rapsolie
¾ dl. cremefraiche
140g. sukker
75g  lys muscovadosukker (eller brun farin)    
140g hvedemel
½ tsk. stødt kardemomme
½ spsk. stødt kanel 
1 knsp. fint salt
2 tsk. bagepulver
2 æg
350-400g æbler

Varm ovnen op til 180 grader.

Rør olie, cremefraiche og de to slags sukker godt sammen. Sigt mel, krydderier, salt og bagepulver ned i en skål og rør denne blanding i sukker massen skiftevis med æggene. 

Skær æblerne i små tern. Kernehuset skal ikke bruges, men behold gerne skrællen på, da det giver lidt mere tekstur. Vend dem ned i dejen. Fordel dejen i en metalmuffinform foret med papirforme og bag dem i ca. 20-20 minutter.

Lad dem hvile lidt i formen efter at de kommer ud af ovnen, inden de sættes til at køle helt af på en bagerist.

Der er oprindeligt 50g hakkede hasselnødder i opskriften, men dem har jeg droppet for at gør dem en smule mere børnevenlige.

Karamelfrosting
(Oprindeligt fra Annettes kager)

Karamel
125 g sukker
1/2 spsk. vand
40 g smør
1/4 tsk. vanilje essens
65 ml fløde

Sørg for, at alle ingredienserne har stuetemperatur inden du starter.

Hæld sukker og vand i en tykbundet gryde og rør rundt indtil det er helt opløst og flydende. Det skal være fint brunt, men pas på, at det ikke brænder på. Tilsæt smør og vanilje og rør rundt indtil smøret er helt smeltet. Tag gryden af varmen og tilsæt langsomt fløden. Det bobler meget op, men det er helt okay. Lad karamellen køle af i en halv times tid inden den sættes i køleskabet indtil den er helt afkølet.

Karamellen får en konsistens der gør, at man sagtens kan lave den fx. dagen før man skal lave frostingen. Så kan det dog være en god idé at tage den ud 10 minutter inden den skal bruges.

Frosting med karamel
250 g flormelis
125 g smør
vanilje essens 
karamel

Pisk smørret blødt og luftigt. Tilsæt flormelis og essens og pisk det godt igennem - gerne i 10 minutter. Tilsæt karamel lidt ad gangen indtil du synes det har en passende smag og konsistens. Pisk igen frostingen rigtig godt, så den bliver luft og ikke virker sukret, når man spiser den. Hæld den resterende mængde karamel i en lille sprøjteflaske og pynt cupcakes'ne med dette, når de har fået en omgang frosting.

4 kommentarer:

 1. Hvor er de smukke! ♥
  Jeg har også planer om at bage kager denne weekend - mindst én af dem skal Halloween-pyntes ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Det lyder som et spændende projekt :-D

   Slet
 2. De var fantastiske! Klart favoritten hos min veninde og jeg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er altså ret fantastiske :-D

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...