Panna cotta med lun bagt rabarberkompot (4-6 pers.)
- 5 dl fløde
- 1 stk vaniljestang
- 3 blade husblas
- 1 bundt rabarber
- 210 g sukker
Kom fløde, 60 g sukker og ½ flækket vanillestang i en kasserolle og kog det op 2 min. Læg husblasen i koldt vand til den er blød, pres vandet fra og kom den i flødeblandingen. Sigt fløden igennem en fin si, skum den af og fordel massen i 4 portionsskåle. Stil panna cottaerne på køl i mindst 1 time til de er stivnede. Rens rabarberne og snit stænglerne i skiver. Vend dem med 150 g sukker og ½ flækket vanillestang og bred dem ud i et lavt ildfast fad. Bag dem ved 200 grader i 10 min., vend godt rundt i kompotten og bag igen ca. 10 min. til de er møre. Lad kompotten køle lidt af, top panna cottaerne med kompotten og server straks som en nem dessert.
Åh, hvor ser det godt ud :-)
SvarSletKH
Birthe
Hej Birthe,
SvarSletdet var det såmænd også :o) og så står der endda 2 mere i køleskabet, yay!
knus
Camilla
Uhh, det ser rigtig godt ud. Har aldrig lavet panna cotta, måske man skulle prøve, det lyder jo ikke super svært.
SvarSletYum Yum - det ser bare SÅ lækkert ud altså... Elsker både panna cotta og rabarber, men har aldrig prøvet det sammen... hmm det skal nok afprøves på et tidspunkt :D
SvarSletHej Agnethe,
SvarSletdet var også lidt det jeg tænkte - 2 gode ting hver for sig, så kan det kun blive godt sammen, og det var det helt sikkert. Den lidt syrlige rabarber gik godt med den fede panna cotta :o)
knus
Camilla
Hej Merete,
SvarSletdet var faktisk forbavsende let at lave - jeg troede egentlig at det var mere kompliceret - men det tog virkelig kun 10 min :o)
knus
Camilla