søndag den 29. maj 2011

TEST: Santa Maria AKA Chihauhau og Chili

Med alle de spændende sager jeg har fået af Santa Maria til at teste, er det jo med at får sig lidt mexikansk inspireret mad, men samtidig blev jeg jo opfordret til at tænke lidt udenfor boksen og se om deres nye salsa'er på plastflaske. Vi har brugt Santa Maria Produkter 2 gange indenfor den sidste uge, og en af dem var typisk mexikansk og en af dem var bestemt ikke!

Fredag aften fik vi nemlig Chihauhau's til aftensmad... eller mexikanske hot dogs :o)
Hot dogs med:
Hjemmelavede pølsebrød - opskriften er længere nede...
Grillpølser fra Slagteren
Medium Salsa
Hjemmelavede "ristede" løg
og hjemmelavet agurkesalat

Faktisk fungerede salsaen rigtig godt til hotdogs - vi prøvede også Smooth Salsa Mild, som også var rigtig fin - men den var MEGET ligeson ketchup. Men jeg kan godt anbefale en omgang chihauahua :o)


Forleden fik vi Chili Con Carne (af en rest kødsauce, som fik et skud Chili Con Carne - krydderimix og en halv dåse chilibønner) med...
majs-kolbe
Økologiske tortilla-chips
Sweet Tomato Rolls
og Tomatillo & Green Chili Sauce


Tomato Rolls har vi jo testet før, og de er rigtig lækre synes jeg. De økologiske tortilla-chips synes jeg var noget tamme i smagen, manglede måske lidt salt? Chili Con Carne mix var ganske vellykket til saucen, de kan da i hvert fald give god smag på en let måde. Tomatillo Saucen kunne jeg ikke bedømme udfra glasset mht. styrke - måske fatter jeg bare ikke farverne, men der "plejer" at så mild, medium eller hot på glassene. Jeg forventede nok, at den var ret stærk, men det viste sig, at den faktisk var temmelig mild. Den var lækker og frisk, og passede fint til retten.

Nå, men de hjemmelavede pølsebrød blev lavet med næsten efter NewYorker by Hearts opskrift. Dog med et lille ændring eller 2, så jeg smider lige opskriften som jeg lavede dem.
Pølsebrød med grahamsmel og fuldkornshvedemel, 10 stk.:
50 g gær
3 dl håndvarmt vand (37 grader)
1 æg
½ dl rapsolie (favoritten fra Egeskov :o)
1 tsk. salt
2 tsk. flydende honning
100g grahamsmel
100g fuldkornshvedemel
ca. 400 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
lidt sesamfrø

Smuldr gæren i en skål og hæld det håndvarme vand over, opløs gæren i vandet. Tilsæt alle de andre ingredienser, hold dog lidt af hvedemelet tilbage, det er ikke sikkert at det hele skal bruges. Tag dejen ud på køkkenbordet og ælt den, til det bliver en glat dej. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til og stil den et lunt sted. Lad den hæve i ½ time. Tag dejen ud, del den i 10 lige store dele, som formes til pølsebrød. Læg brødene på bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, tildækket og et lunt sted, i ca. 1/2 timer eller til de har dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 225 grader (210 grader varmluft). Pensl dejen med den sammenpiskede æg og drys med lidt sesamfrø. Bag i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Beskrivelsen har jeg ikke rigtig lavet om på... for der fulgte jeg Birthes slavisk :o)

Men jeg kan helt klart anbefale at prøve sig med hjemmelavede pølsebrød - ens hotdogs bliver MEGET bedre, og mætter bedre og gør også at man føler sig knap så usund :o)

4 kommentarer:

 1. Wow, tænk at blive fulgt slavisk - I'm honored :-D

  Spændende med salsa på hotdogs - og jeg er vild med navnet chihauahua! Sådan nogen må da laves.....

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hej Birthe,

  det var så lidt :o) jep - jeg kan bestemt anbefale salsa på hotdogs :o)

  knus
  Camilla

  SvarSlet
 3. De pølsebrød ser rigtig gode ud, hvorfor havde jeg ikke lige tænkt på at bage sådan nogle selv. Det skal prøves :-)

  SvarSlet
 4. Hej Merete,

  det kan jeg bestemt anbefale... de er virkelig gode :o)

  knus
  Camilla

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...