tirsdag den 18. oktober 2011

Brownie med nutellacreme

I går var husbonden og jeg - og junior - til filmquiz, som vi går til nogle gange om året. En gang var det hver måned, men vi er efterhånden kun 2 hold, så det er ikke det helt vilde. Junior var bestemt ikke samarbejdsvillig! For det første insisterede han på at være vågen nærmest hele aftenen! Det betød dog at han sov hele natten indtil kl 6.30 (yay :o) Desuden var han altså ikke særlig hjælpsom med spørgsmålene?! ;o) Det andet hold sagde dog, at det havde ikke generet dem at han var med, så vi har mod på at prøve igen, og så må vi se hvor længe det kan gå.

Nå, men for at virke sådan rigtig overskuds-mor-på-barsel-agtig, så smækkede jeg lige en kage sammen og tog med - hvilket vi ellers ikke plejer at gøre. Valget faldt på en brownie fra Hummingbird Bakery Kogebog, og den var rigtig lækker! Den er oprindelig med en chokolade-flødeoste-creme, men jeg havde en slat nutellacreme i fryseren, så den tog jeg i stedet for.
 

Brownie med nutellacreme - Hummingbird Bakery Kogebog

5 æg
500g melis
125g hvedemel
100g kakaopulver
250g smør, smeltet (der stod usaltet i opskriften, men jeg bruger ALTID alm.)
30g valnødder, hakkede
100g chokolade, grofthakket (der stod 30g i opskriften, men det synes jeg er meget lidt)

en bageform på ca. 30x25 cm, beklædt med bagepapir

Forvarm ovnen til 170 grader.

Pisk æg og sukker let og luftigt med en elpisker i en stor skål- Tilsæt mel og kakaopulver, og pisk, til alle ingredienser er godt blandet. Hæld det smeltede smør i, og bland det igennem. Fordel valnødder og chokolade jævnt i dejen med håndkraft.

Øs dejen i den klargjorte form, og bag kagen i den forvarmede ovn 30-35 min. eller til toppen er fast, men kagen stadig er blød i midten. Lad den afkøle helt. (Jeg bagte vist min i 45 min. i stedet, men der er jo også stor forskel på ovne)

Smør glasuren på brownien, når den er helt afkølet.

Opskriften sagde at der blev 12 stykker, men jeg fik 16, og de var bestemt ikke for små!

Nutellacreme

100g blødt smør
100g nutella
100g flormelis

Bland eller pisk ingredienserne rigtig godt sammen. Færdig :o)

11 kommentarer:

 1. Wow, siger jeg bare - noget af en "bombe" :-D

  Kh
  Birthe

  SvarSlet
 2. Oh my! Godt jeg skal spise om tyve minutter, for det der bringer da mundvandet frem! Den creme ser da alt for skøn ud :-D

  SvarSlet
 3. Hmm... Når jeg nu ikke bor længere væk, så burde der altså sendes et stykke den her vej:)

  SvarSlet
 4. Hej Camilla,

  Ser lækkert ud, og den bog har jeg også! De der brownies med cheesecake og hindbær er altså også en vinder - omend der ikke er helt så meget brownie over det:-)

  Mvh.
  Karina

  SvarSlet
 5. Altid godt med lidt sødt til ganen, når ens barn siger lyde... Det blødgører øregangen :-D

  SvarSlet
 6. Birthe - ja, det var noget af en bombe... for de fleste af dem som smagte den, men ikke mig, hihi :o)

  Bianca - lige mine ord :o)

  Piskeris - Beklager at mundvandet kom til at løbe ;o)

  MissMuffin - sorry, men husbonden fik resten med på arbejde til nogle meget glade kolleger :o)

  Karina - Det er bare en god bog! Jeg har ikke prøvet den brownie med cheesecake, men jeg venter spændt på en anledning til at lave den, for den ser MEGA god ud :o)

  Nanna - hov, den undskyldning har jeg ikke hørt før, men den er GOD :o)

  SvarSlet
 7. mums ser lækker ud, må da afprøves :)
  KH Micha

  SvarSlet
 8. Micha - det kan du i hvert fald sagtens, for den var rigtig god :o)

  SvarSlet
 9. Er kagen lige så god dagen efter at have stået i køleskabet natten over? Vil rigtig gerne lave den til mit studie her inden længe, og en brownie plejer jo at være aller bedst efter et døgn i køleskabet, men ved ikke om det samme gælder når der er creme på?:-)

  Den ser bare super lækker ud! Det er en rigtig god og inspirerende blog du har, er især helt vild med dine fantastiske kager :-)

  M.v.h. Stine

  SvarSlet
 10. Stine - tak for de søde ord om min blog, jeg er glad for at du kan lide den :o) Ja, jeg synes bestemt at kagen var ligeså god dagen efter. Den skal nok bare tages ud lidt tid inden, så den ikke er helt køleskabskold, men den skal helst heller ikke have stuetemperatur - så stiger sødhedsfaktoren nemlig betydeligt :o) Cremen har heller ikke noget problem med en tur i køleskabet natten over. God fornøjelse :o)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...