Med det vejr vi render rundt med i øjeblikket, er min lyst til suppe helt i top. Derfor stod dagens ret i går på en ny en af slagsen.
Cremet Græskarsuppe med frisk æble og ristede kerner (4 pers.) fra Skagenfood
1 hokkaidogræskar
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk. smør
7 dl hønsefond
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk. stødt sød chili
1/2 tsk stødt kanel
3 spsk citronsaft
1 dl fløde
2 dl blandede kerner eller frø (solsikke, hør, sesam, græskar mv.)
1 æble
salt og peber
Skær skrællen af græskarret med en skarp kniv, halver det og tag indmaden ud. Del græskarkødet i tern og hak skalotteløg og hvidløgene fint. Sauter løg og hvidløg i smørret uden at det tager farve. Kom græskarternene ved, sauter yderligere 2 min. og tilsæt så fond og krydderier. Læg låg på og lad suppen simre 25 min. til græskarternene er godt møre. Rist kernerne gyldne i lidt olie på panden, krydr med et godt nip salt og lad dem køle af på køkkenrulle. Skær æblekødet fri af karnehuset og snit det i fine små tern. Blend suppen glat med en stavblender, rør citronsaft og fløde i og smag til. Anret i skåle og drys med kerner og æbletern. Server rygende varm med godt groft brød til.
Suppen var rigtig lækker, faktisk havde jeg troet at det ville være mega-mærkeligt med æble i, men det var egentlig det, som gjorde at suppen var god.
Mmh hvor ser det lækkert ud :)
SvarSletOg jeg har endda et hokkaido græsker i køleskabet, det kunne nemt være at den skulle bruges til en varm suppe :)
Vh Anne
Jeg har et græskar der ligger og afventer sin skæbne.. Måske den her suppe. Men er den meget sød? Det synes jeg tit, at græskarsuppe er og det bryder vi oss ikke rigtigt om..
SvarSletHe he vi fik faktisk total samme ret i går aftes :-) og mums det smagte. Jeg var også en smule skeptisk med æblestykkerne, men det fungerede fint. Jeg har bare ikke nået at blogge om det endnu, tror det bliver i aften.
SvarSletMmh, det ser i hvert fald flot ud - græskarsuppe er nu bare en pæn ret!
SvarSletJeg har efterhånden en del forskellige græskarsupper på min liste - der kommer bare så mange gode lige for tiden - men denne ryger da også lige på ;)
Anne - ja, det var da klart en mulighed :o) Det var ret lækkert det her i hvert fald :o)
SvarSletMissMuffin - Nej, jeg synes ikke den er sød, æblerne gør den lidt mere frisk, så jeg vil da anbefale dig at prøve :o)
Busk - hihi, ja vi kommer jo nok til at have lidt overlap på vores blogge nu hvor vi begge får grøntsagskasserne :o)
Xeniz - ja, det er faktisk en pæn ret :o) En helt liste med græskarsupper, der kan man bare se :o)
Sikke en smuk suppe :-)
SvarSletKh
Birthe
Birthe - ja, den er vældig fotogen :o)
SvarSletPrøv at bage hokaidoen i ovnen - det giver bedre og mere smag. Skrub den godt, del den i to og tag indmaden ud; skallen skal med i suppen, undtagen hvis der er grimme steder.
SvarSletAnonym - det vil jeg prøve en dag :o) Jeg syntes nu ikke denne manglede smag, men mere kan man vel altid bruge
SvarSlet