Dagens ret i går, var endnu en lækker og enkelt salat. Dog med lidt modifikationer, da der skulle have været 4 figner i salaten, men der var kun 1 der var pæn i min pakke, men ellers smagte det nu vældig godt
Bulgursalat med druer, friske figner, timian og feta (4 pers.) - Skagenfood
300 g tørret bulgur
0,5 bundt frisk timian
0,5 pk vindruer
1 (pk) friske figner
1 stk skalotteløg
2 spsk flydende honning
4 spsk citronsaft
100 g pinjekerner (ristede) - ja, det havde jeg ikke i, de blev sorte :o(
150 g fast feta i ét stykke
God ekstra jomfruolivenolie
salt og peber
Pluk bladene af timiankvistene og kom dem i en skål sammen med bulguren. Hæld kogende vand over, så det står ½-1 cm op over bulguren og lad det trække tildækket til al vandet er optaget og kølet lidt af - rør et par gange undervejs. Halver druerne, fjern evt. sten og skær fignerne i tynde både. Hak skalotteløget helt fint og rør det i bulguren sammen med honning, citronsaft, 3 spsk. olie, pinjekerner salt og peber og smag til. Anret bulguren i et fladt fad og fordel druer, figner og feta ovenpå. Dryp med lidt olivenolie, kværn lidt sort peber over og drys med lidt frisk timian.
Vi fik ovnstegte kyllinge-overlår til. De var i ovnen i knap 1 time, drysset med lidt røget paprika, og en god omgang salt.
Det var en rigtig lækker salat. Jeg tror ikke at den ville have været bedre hvis der havde været flere figner i, men den ville nok heller ikke blive dårligere, så næste gang ryger der 4 stk. i :o)
Den lyder som noget for mig! Elsker figner i salat... Hvor blir du af derinde på facebook?
SvarSletBulgur er en af de ting som kæresten kategorisk nægter at spise, fordi han synes at det er for tørt - men det ser godt nok lækkert ud :-)
SvarSletKh
Birthe
MissMuffin - nu har jeg oprettet en profil, men jeg fatter jo hat af hvad der foregår, LOL. Jeg har sendt en anmodning om at komme med i gruppen, men aner ikke hvad jeg har gang i :o)
SvarSletBirthe - det var da pokkers! Mænd er altså nogle gange lidt tunge at danse med :o( Men jeg synes ikke dette var spor tørt :o)