mandag den 6. juni 2011

41. kage - min mors 65 års fødselsdag

Hold da fast jeg har det varmt! Det ved jeg godt, at alle har, men jeg er totalt kvæstet og mine fødder er MINDST dobbelt størrelse. Derfor har jeg forsøgt at bruge det meste af de sidste par dage på at lave så lidt som muligt... det er desværre ikke altid helt let! Men jeg synes ikke jeg har det helt store overskud hverken til at blogge eller til at læse/kommentere andres blogs... men jeg håber det bliver lidt lettere når vejret bliver lidt køligere.

Endnu engang havde vi en travl weekend, men en ting har da gjort den lettere... vi har fået bil!!! Det er helt mærkeligt, når man aldrig har haft det før, og der går nok noget tid indtil vi vender os helt til det. Men jeg kan allerede nu afsløre at turen til Føtex i fredags aldrig var gået med rygsække - ikke med så meget som vi pludselig kunne købe uden at tænke på pladsen :o)

Nå, men i går hvor det jo var fars dag har min kære mor også fødselsdag. Den var vi til i lørdags, hvor vi fejrede at hun blev 65. Jeg kan faktisk ikke huske om jeg spurgte om hun ville have en kage, eller om hun spurgte mig - men kage skulle der i hvert fald til. Hun ville gerne have noget med lyserøde blomster og lilla sommerfugle, og da det jo desværre er alt for sjældent at jeg laver rigtigt tøsede kager, så glædte jeg mig til at lave den.Kagen bestod af:


Lyse bunde
Lemoncurd-creme
Jordbær/blåbærmousse
IMBC
Fondant
perlebort af Royal Icing

og sprayet med perlemorsspray


Jeg brugte en fondant/sugarpaste købt i Holland, som jeg ikke var ovenud begejstret for - den gik meget nemt i stykker, men kunne heldigvis reddes mange stedet uden de store problemer. Jeg har købt en prøve af alle dem de har ved den hollandske kagebutik, og vender tilbage med min anmeldelse af dem allesammen, når jeg har fået dem testet...

Desuden gik det ikke helt med min hortensia, som jeg gerne ville, men øvelse gør jo mester - hvilket til gengæld er begyndt ligeså stille at gøre sig gældende for mine roser. Jeg har kæmpet en kamp hver gang, men denne gang synes jeg det lykkedes meget godt :o) (dog mente min onkel, som er tidligere bager, at jeg skulle lave dem i marcipan i stedet for... men jeg synes de er flottere i fondant :o)

14 kommentarer:

 1. Tillykke med din mor :-) Hvor er det bare en fantastisk kage, blomsterne er blevet rigtigt fine efter de er kommet på kagen - det var jo lidt svært at forestille sig, da de lå på bordet sidst jeg var på besøg.

  Kan godt følge dig i det med hævede fødder. Mine er helt tossede! Mit nye jern medicin har en bivirkning der gør, at man kan ophobe vand og det skal jeg da lige love for, at jeg gør. Fra torsdag til fredag tog jeg 1.8 kilo på - og det er kun blevet værre siden :-( Måske jeg skal hilse på kronprinsen i klip klapper hvis det ikke bliver bedre inden fredag...

  Knus,
  Helle

  SvarSlet
 2. Det er en smuk kage! Jeg håber at jeg får mig en datter, der laver den slags kager til mig, når jeg har fødselsdag.
  Og så elsker jeg bare, at din mor har "stjålet" fars dag, haha. Stakkels far :D
  Vi andre kan heller ikke rigtig tage os sammen til at blogge...

  SvarSlet
 3. Nej, hvor er den SMUK! Du er dygtig, Camilla :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 4. Det er du søreme sluppet godt fra - den er rigtig flot. Og imponerende at du orkede det i heden :-)

  SvarSlet
 5. Den er bare så smuk:). Skønne farver og skønt design, sådan helt enkel og elegant. Roserne er også rigtig fine:)
  Annette (Annettes kager, som stadig ikke kan logge på sin blogger når jeg skal skrive kommentar:()

  SvarSlet
 6. Tillykke med din mor. Fin kage du lavede til hende. Kan godt forstå at du har det varmt i øjeblikket, Camilla. Du har tilmed et indbygget varmeapparat pt.

  SvarSlet
 7. Hej Helle,

  tak for roserne om kagen :o) Ja, det er mega træls med hævede fødder! Klip klappere til Kronprinsen... det må vi nu håbe, at du slipper for :o)

  knus
  Camilla

  SvarSlet
 8. Hej Bitten,

  tak for de søde ord, så må vi krydse fingre for, at du engang får en datter som laver kager :o) Det er dårligt nok løgn, min far ævler altid om fars dag som om den er MINDST ligeså vigtig som hendes fødselsdag, lol

  knus
  Camilla

  SvarSlet
 9. Hej Birthe,

  tak for de søde ord - dygtig ved jeg ikke, men jeg prøver da - hihi :o)

  knus
  CAmilla

  SvarSlet
 10. Hej Piskeris,

  tak for de søde ord. Orkede er måske så meget sagt, i hvert fald kunne jeg godt mærke at min tålmodighed ikke var for god når der var noget der bøvlede! Men det gik alligevel :o)

  knus
  Camilla

  SvarSlet
 11. Hej Annette,

  tak for de søde ord om kagen. Jeg har nogle gange en tendens til at overpynte, så det skal jeg tit passe på med, men syntes at det gik okay denne gang :o)

  Ej, hvor træls at du ikke kan logge ind! Jeg havde også problemet i et par dage, men så duede det pludselig alligevel.

  knus
  Camilla

  SvarSlet
 12. Hej Camilla,

  tak for de søde ord om kagen. Ja, det er jo det - jeg er i forvejen ikke så god til varme, men det er da HELT galt med indbygget varmeapperat! :o)

  knus
  Camill

  SvarSlet
 13. Meget flotte kager du laver!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) De er ikke alle lige smukke, men sådan er det med håndarbejde :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...