Knækbrød med rugmel - ca. 30 stk.
(Politiken)
1 1/3 dl græskarkerner
1 1/3 dl sesamfrø
1 1/3 dl solsikkekerner
1 dl havregryn
3 1/2 dl rugmel
2 dl koldt vand
3/4 dl rapsolie
1/4 dl sesamolie
1 tsk bagepulver
2 1/2 tsk havsalt
Put alle ingredienserne i en skål og rør med en håndmixer til det hele er godt blandet. Del dejen i 2 portioner. Rul hver halvdel ud mellem 2 stykker bagepapir og læg dem på 2 bageplader.
Fjern det øverste lag bagepapir, skær knækbrødene ud med en pizzaskærer og bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. De skal være sprøde når de tages ud, men heller ikke have for meget.
Afkøl knækbrødene og del dem fra hinanden inden de opbevares i en lufttæt dåse.
Grunden til at jeg har lavet dem med 3 x 1 1/3 dl kerner er fordi jeg ikke havde nogle hørfrø - ellers passer det med 1 dl af græskar, sesam, hør og solsikke. Men det kan man heldigvis ændre som man selv har lyst til. Du kan også vælge at bruge blot en slags olie, eller et andet forhold end her.
Umm de ser gode ud :-) Hjemmebagt knækbrød minder mig total meget om da jeg var gravid. Jeg spiste så mange af dem :-)
SvarSletDe var også super gode :o) Hvor hyggeligt, at hjemmebagte knækbrød minder dig om din graviditet... jeg tror mere jeg tænker på min når jeg spiser osterejer el. lign. :o)
Slethvor supergodt - endnu sundere opskrift. Den kommer klart på listen!
SvarSletDe er så lækre, så du burde klart komme dem på listen :o)
SletDe ser altså både lækre ud og lyder SÅ gode! Dem må jeg prøve at lave - kan godt lide at have lidt at gå og snacke på herhjemme ;)
SvarSletDu burde klart prøve dem, de er SÅ gode, og en perfekt snack/mellemmåltid :o)
Slet