Efter en tur i Bilka og købe næsten hele butikken, blev der lige tid her under Juniors lur, til at blogge om den lækre kage jeg bagte i fredags, da Agnethe var til frokost. Vores meget lille fryser er fyldt med bær, og for at få plads til mere mad forsøger jeg at få tømt for andre ting - deriblandt frugt. Så jeg tog udgangspunkt i at bage en kage med bær i, og valgte en mazarinkage med brombær, som jeg fandt på Familiejournalen. Jeg ændrede en del i opskriften, for den var med mandelessens og hvedemel og i stedet droppede jeg essensen og erstattede noget af hvedemelet med mandelmel - det blev godt :o)
Mazarinkage med brombær (insp. af Familiejournalen)
200 g sukker
100 g mel
50g mandelmel
1½ tsk. bagepulver
1½ dl rapsolie
2 æg
1 dl kogende vand
125 g brombær
1 spsk. flormelis
Bland
sukker, de 2 slags mel og bagepulver og rør æg og olie i. Hæld det
kogende vand i, pisk i 1 min. og vend brombærrene i dejen. Kom dejen i
en smurt tærteform på 24 cm i diameter, eller 6 små tærteforme, og bag kagen ved 200 grader i ca. 25 min.
Server kagen afkølet drysset med flormelis.
Uha. Den ser lækker ud. Håber der er lidt i fryseren, til vi kommer på besøg. Kærlig hilsen Far & Mor.
SvarSletDen var super god, men desværre var der ingenting til fryseren :o( Men så bager jeg bare en ny næste gang I kommer på besøg :o)
SletMmm, det ser godt ud! Dem vil jeg forsøge mig med en dag. Det tror jeg helt sikkert, kollegerne ville sætte pris på ;)
SvarSletDet var en SKØN kage, så hvis ikke kollegerne ville sætte pris på den er de nogle skarner ;o)
SletUuuuf de ser lækre ud ! Måske jeg skulle gøre dig kunsten efter - for min fryser bugner også med mange af sommerens bær.
SvarSletDet burde du klart gøre! For det var en enormt lækker kage :o)
SletHvor er de fine, og søde. Marzarin er altid et hit, bær og den der marcipan-agtige mandel-dej sammen, er bare så lækkert.
SvarSlet- Anne
Mazarin er bare noget af det skønneste der findes! Desværre lidt undervurderet tror jeg, men helt uden grund :o)
Slet