tirsdag den 22. januar 2013

Mormor-mad: Grydestegt kylling med agurkesalat

I søndags fik vi, hvad der i min optik, er den skønneste af alle mormor-retterne; nemlig grydestegt kylling med agurkesalat, kartofler og sauce. Jeg ELSKER det, og synes, at den brune sauce man får ud af retten er den absolut mest velsmagende.


Normalt er vi ikke så meget for grattede børn ved bordet, men junior var i sin helt egen verden og gav retten 5 ud af 5 :o)

Nå tilbage til maden!

Agurkesalat
1 stor agurk
1 kop lagereddike
1 kop sukker

Rør eddike og sukker sammen i en skål, til sukkeret er helt opløst. Skyl agurken, skær den i skiver -- evt. vha skiveren på et rivejern, og læg skiverne i skålen. Lad det stå indtil retten skal serveres.


Grydestegt kylling
1 stk kylling
1-2 spsk olie
1 spsk smør
salt

Skyl kyllingen og tør den godt - både udvendig og indvendig. Smelt smør og olie sammen i en stor gryde. Når det er bruset af kommes kyllingen i med bryst siden ned ad. Skru lidt ned for varmen, og brun kyllingen, og salt den, på alle 4 sider. Skru yderligere ned for varmen, læg låg på, og lad den simre i ca. 15 minutter på hver side, indtil den er færdig. Test med en nål om kødsaften er klar på låret - så er kyllingen færdig.

Tag kyllingen op og lad den hvile mens du laver saucen. Hæld fedt og saft i en skål, lad det stå et par minutter. Tag 2-3 skefulde fedt fra toppen og put dem tilbage i gryden. Tilsæt 2-3 skefulde mel og rør godt sammen. Hæld det resterende fedt ud, men sørg for at remme skyen og hæld det i gryden. Sæt den over varmen og lad det koge op. Tilsæt kartoffelvand lidt efter lidt til saucen har en tilpas konstistens. Smag til med salt, tilsæt lidt kulør og lad den simre i 5 minutter.

Server derefter kyllingen med kartofler, agurkesalat og den skønne, skønne sauce!







14 kommentarer:

  1. MUMS, jeg ku spise denne ret lige NU! Hvor er det lækkert, og helt klart en ret jeg må få på menuen a.s.a.p. :)
    Tak for inspiration ;)

    Hilsen
    // CUPCAKE-STYLISTEN //

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme :o) Jeg kunne også godt klare det allerede igen :o) Det er bare den skønneste ret :o)

      Slet
  2. Smiler stort... det er da bare en dreng, der forstår at vise, han er vild med maden ;-D

    Og ingen tvivl gryde-kylling er noget af det bedste.

    - Pia

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, han var MEGET begejstret og spiste nærmest mere end vi andre gjorde :o)

      Gryde kyllingen er SÅ godt!

      Slet
  3. mums super lækkert .... ha en dejlig dag

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - i lige måde :o) Det var super lækkert!

      Slet
  4. Lækker ansigtsmaske - din søn vil tydeligvis, ligesom jeg, bade i brun sovs, hvis man kunne få lov ;) Ser lækkert ud - maden altså :p

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hihi, ja - vi er jo nogle der har set lyset i brun sovs - jeg kunne også bade i det :o) Maden var også super lækker :o)

      Slet
  5. Jeg elsker også den slags mad, så jeg deler helt sikkert bettemandens begejstring:) Nu er du jo så også ret god til at lave sovs:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det ved jeg - jeg skylder vist også en lignende omgang, men mon ikke det lykkes en dag :o) Tak for roserne om sovs, men med kylling kan det næsten ikke gå galt!

      Slet
  6. Årh, hvor er junior dejlig! Og retten ser fantastisk ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, ja han er dejlig :o) Det smagte SKØNT!

      Slet
  7. Mormor mad er altid godt :-)
    Junior er altså bare for skøn, dejligt når de små nyder maden :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mormor mad er det bedste :o)

      Det er så dejligt, når de kan lide maden - der er stadig en del dage, hvor det ikke glider så let ned, så det er skønt når det gør :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...