tirsdag den 1. november 2016

Boganmeldelse: Gæstebud af Thomas Herman

Indlægget er lavet i samarbejde med Politikens Forlag

I midten af september dumpede den mest fabelagtige bog ind ad døren. Nemlig Gæstemad af Thomas Herman. En stor, tung og visuelt smuk bog fyldt med lækre opskrifter til enhver lejlighed, hvor der er tid til at gøre lidt ekstra for ens gæster.

Bogen er delt op i forholdsvis klassiske kapitler som Kød, Grønt tilbehør, Brødet, Desserter m.fl. og indeholder også et park kapitler om sensorik og råvarer. Thomas Herman vil med bogen gerne hylde det gode værtskab og opfordre læserne til at gøre noget ud af det, når det kommer gæster.

Der er ingen tvivl om, at der er mange idéer at finde i denne skønne moppedreng, hvor jeg fik lyst til at lave nærmest alle retterne. Det var bl.a. de skønne billeders skyld, som bogen også er fyldt med. Den er ikke bygget op med et billede/en side pr. opskrift, men der rigtig mange billeder, næsten af alle retterne, og det er i mine øjne klart en fordel, for det er især billederne, der gør om jeg har lyst til at prøve en opskrift.

Men skal jeg være helt ærlig, så er jeg meget i tvivl om jeg nogensinde kommer til at lave noget mad fra bogen, for umiddelbart vil jeg vurdere mange af retterne til at være lige en tand over mine evner og ambitionsniveau :o) Det er såmænd ikke fordi jeg ikke har lyst, men alligevel. Der er i mange af opskrifterne også nogle lidt alternative ingredienser, som i hvert fald ikke lige umiddelbart er at finde i mit køkken. Til gengæld er jeg slet ikke i tvivl om, at mine gæster ville blive svært begejstrede for maden, hvis jeg kaster mig over det. Måske til nytårsaften? 

Jeg synes dog ikke, at man skal lade sig skræmme af mine ord, for det er altså virkelig en skøn bog, og det er jo heldigvis også tilladt at ændre i lidt (eller meget) i opskrifter, som er fundet i en kogebog. 

Kender du en person som er ret vild med mad, så vil jeg anbefale denne bog som en skøn julegave :o) Jeg vil give bogen 5 ud af 6 stjerner, for den er virkelig skøn og flot og fabelagtig, men for at få komplette stjerner, skal det også være en bog jeg kommer til at bruge meget, og det tror jeg desværre ikke helt er tilfældet med denne.

Anmeldereksemplar: "Gæstebud" af Thomas Herman
vejl. udsalgspris: 350,-
udgivet af Politikens Forlag i september 2016.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...