tirsdag den 29. august 2017

Lækker og svampet chokoladekage

Nogle gange er man så heldig at falde over en opskrift som lynhurtigt bliver en fast del af ens repetoire, og som erstatter hidtige opskrifter. En sådan har jeg fundet for nyligt, så nu vil jeg dele den med jer :o)

Jeg elsker chokoladekage, og det gør de fleste jeg kender også. Dog synes jeg tit, at de kan have en tendens til at blive meget tørre og triste. Opskiften, som kommer her i indlægget, er ikke en af den slags! Den er mega lækker og svampet, og skal endda også helst bages dagen før - hvor skønt er det lige? Det er i realiteten ikke rigtigt en chokoladekage, men nærmere en kakaokage, da der ikke er chokolade i, men det lød bare lidt bedre :o)

Cremen som jeg plejer at komme ovenpå kan laves i et hav af variationer, og er derfor også hurtigt blevet en favorit i mit køkken. Det gode ved at lave kagen på den måde, som jeg har vist her i indlægget er også, at der ikke er nogle begrænsninger og man har muligheden for mere eller mindre at "pynte" med det man har lyst til/har til rådighed.


Svampet chokoladekage
1 kage ca. 25x35cm

200g hvedemel
325g sukker
50g ægte kakao
1 1/2 tsk bagepulver
1 1/2 tsk natron
1 tsk fint salt
1 spsk vanilje sukker

2 æg
225ml mælk
125ml olie (ikke olivenolie, en neutral olie)

225ml kogende vand

Bland alle de tørre dele sammen i en stor skål. Bland æg, mælk og olie sammen i en ande skål. Bland derefter 2 to blanding sammen i en stor skål. Tilsæt derefter kogende vand og bland sammen - dejen bliver meget tynd, men det er rigtigt nok. Hæld dejen i en bageform beklædt med bagepapir og bag i ca. 1 time ved 135 grader varmluft. Test med et grillspyd om kagen er færdig, ellers giv den lidt mere tid. Der skal ikke sidde noget fast på grillspydet, når det stikkes i kagen.

Tag kagen ud, lad den køle let af, dæk den til og stil den i køleskabet til dagen efter.


Mascarponecreme (med bær)

250 ml piskefløde - koldt
125g mascarpone - kold
100g sigtet flormelis
2 tsk vaniljesukker

Put alle ingredienserne i en skål og pisk indtil du har en lækker luftig creme. Tilsæt evt. smag - som fx knuste oreos, ca. 100ml pureret bær, 100g friske jordbær/hindbær i små stykker eller lidt smeltet chokolade - og vend det forsigtigt i cremen.


Put cremen ovenpå kagen og pynt med hvad du måtte have lyst til. Som det kan ses på billederne her i indlægget er jeg glad for friske jordbær, blåbær, hindbær, granatæble, marcipanbrød, Daim, Toffifee og oreos, men kun fantasien sætter grænser. Jo mere der kommer ovenpå, jo mere lækker bliver kagen. Men man kan faktisk også vælge "bare" at bruge mascarponecremen. Ja, man kan endda også undvære cremen og blot spise kagen som den er eller pynte med lidt friske bær.
6 kommentarer:

 1. Det ser så lækkert ud. Måske den skal prøves som fødselsdagskage i morgen

  SvarSlet
 2. Uhmm!! Den må prøves ❤️

  Tak fordi du deler ❤️

  Knus Susi

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er mega god, så det synes jeg bestemt du skal :)

   Slet
 3. Hvilken olie bruger du i kagen?

  SvarSlet
  Svar
  1. En temmelig neutral olie, som fx rapsolie. EnEndel ikke en olivenolie eller noget, den smager for kraftigt igennem!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...